Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο Johnson αφαιρεί το δικαίωμα ασύλου στους παράνομους μετανάστες

Βρετανία: Ο Johnson αφαιρεί το δικαίωμα ασύλου στους παράνομους μετανάστες
Θα δημιουργηθούν νέες νόμιμες οδοί έλευσης στη χώρα για όσους κατά την άποψη της κυβέρνησης διατρέχουν αληθινό κίνδυνο
Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να θεσπίσει νόμο που να απαγορεύει στους μετανάστες που περνούν από τη Μάγχη στη Βρετανία παράνομα, το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο.
Σύμφωνα με τους Sunday Times τα νέα σχέδια νόμου που θα παρουσιάσει στο συνέδριο των Τόρις η υπουργός Εσωτερικών Priti Pattel έχουν σκοπό να εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης Johnson για το μεταναστευτικό ζήτημα.
Προβλέπουν τη δημιουργία ενός συστήματος δύο βαθμίδων, δυνάμει του οποίου οι μετανάστες θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά εάν καταβάλουν χρήματα σε συμμορίες κακοποιών για να τους βοηθήσουν να φθάσουν στο ΗΒ, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Θα δημιουργηθούν νέες, νόμιμες οδοί έλευσης στη χώρα για όσους κατά την άποψη της κυβέρνησης διατρέχουν αληθινό κίνδυνο, ενώ αλλοδαποί που εγκληματούν καθώς και όσοι αιτούντες άσυλο κρίνεται ότι δεν κινδυνεύουν θα απελαύνονται.
«Επί του παρόντος, όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας και καταθέτουν αίτηση να τους χορηγηθεί άσυλο αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της οδού διά της οποίας εισήλθαν στη χώρα μας — και αυτό απλά δεν είναι σωστό», δηλώνει η Patell σε συνέντευξή της στην εφημερίδα του Λονδίνου που δημοσιεύεται επίσης σήμερα.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις διότι φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, να μελετά σενάρια όπως το να κρατούνται αιτούντες άσυλο σε κλειστά κέντρα τα οποία θα δημιουργηθούν σε θαλάσσιες πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, να στέλνονται στον Μόλδοβα ή στην Παπούα Νέα Γουινέα, αλλά και να υψωθούν επιπλέοντα «τείχη» στη θάλασσα για να εμποδίζονται οι μετανάστες να φθάσουν στις βρετανικές ακτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης