Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mises Institute: Οι κρατικές παρεμβάσεις επιδείνωσαν την κατάσταση με τον Covid

Mises Institute: Οι κρατικές παρεμβάσεις επιδείνωσαν την κατάσταση με τον Covid
Για φρενίτιδα παραλογισμού σχετικά με τον Covid -19 κάνει λόγο το Mises Institute
Για φρενίτιδα παραλογισμού σχετικά με τα κρούσματα του Covid -19 και τον τρόπο προβολής τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάνει λόγο σε ανάλυσή του το Mises Institute.
Όπως εξηγεί, από την αρχή της πανδημίας τα ΜΜΕ προβάλλουν σχεδόν ομοιόμορφα αυτό που αποκαλείται αφήγηση «προληπτικής κατάρρευσης», που συμπεριλαμβάνει τον υπερβολικό κίνδυνο από τον Covid -19 και εξυπηρετεί μία συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα (πχ. στην περίπτωση των ΗΠΑ ένα πλήγμα στον πρόεδρο Trump).
Σύμφωνα με το Mises Institute, η χρήση των όρων «κρούσμα» και «μόλυνση» με σχεδόν χαλαρό τρόπο και οι ατέρμονες συζητήσεις για δοκιμές και ελέγχους χρησιμεύουν για να αποκρύψουν δύο σημαντικά γεγονότα.
Πρώτον, τα ίδια τα τεστ είναι σχεδόν αναξιόπιστα.
Δεύτερον, η ανίχνευση σωματιδίων ιών ή σταγονιδίων στην αναπνευστική οδό ενός ανθρώπου, δεν αποκαλύπτει πολλά, καθώς δεν πιστοποιεί ότι, έχουν νοσήσει ή μεταδίδουν τη νόσο σε κάποιον άλλο.
Σίγουρα δεν μας λέει ότι είναι άρρωστοι ή μεταδίδουν ασθένεια σε κανέναν.
Ο ιός δεν είναι ασθένεια.
Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εκείνων που εκτίθενται στον ίδιο τον ιό - SARS-CoV-2 - εμφανίζουν οποιοδήποτε είδος οξέων αναπνευστικών συμπτωμάτων ή αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε «ασθένεια κορωνοϊού», επισημαίνει το Mises Institute.
Τα μόνα σημαντικά στατιστικά στοιχεία είναι αυτά που δείχνουν τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, νοσηλείας και θανάτων.
Το πιο σημαντικό στατιστικό στοιχείο μεταξύ αυτών είναι το ποσοστό θνησιμότητας ανά μόλυνση (IFR).
Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν έως τον Ιούλιο 2020 δείχνουν ότι το IFR για άτομα κάτω των 45 ετών είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερο από αυτό της κοινής γρίπης.
O Covid-19 IFR αυξάνεται για άτομα άνω των 50 αλλά δεν ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη».
Και δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός διαχωρισμός για δεδομένα, που αφορούν σε προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.
Τα δεδομένα για υγιή άτομα κάτω των 50 είναι ακόμη πιο καθησυχαστικά.
Ήπιες ή ασυμπτωματικές περιπτώσεις Covid είναι ουσιαστικά χωρίς νόημα.
Ο κόσμος είναι γεμάτος από βακτήρια και ιούς, και μερικές φορές μας καθιστούν άρρωστους για λίγες μέρες.
Υπάρχουν εκατομμύρια ιοί στον κόσμο γύρω μας, στο δέρμα μας, στη μύτη και στην αναπνευστική οδό, στα όργανα μας.
Οι άνθρωποι διαθέτουν ανοσοποιητικά συστήματα σχεδιασμένα να τους βοηθούν να συνυπάρχουν και να προσαρμόζονται σε συνεχώς μεταβαλλόμενους οργανισμούς.
Αναπτύσσουμε φυσικά αντισώματα ή προσπαθούμε να τα διεγείρουμε μέσω εμβολίων, αλλά τελικά το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Covid-19.
Από την πρώτη ημέρα το επίκεντρο θα έπρεπε να ήταν η ενίσχυση της ανοσίας μέσω της άσκησης, του καθαρού αέρα, του ηλιακού φωτός, της σωστής διατροφής και της προώθησης της γενικής ευεξίας.
Αντίθετα, οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης επέμειναν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, το κλείσιμο των σχολείων, την αποστασιοποίηση, την απομόνωση, τις μάσκες και τον αντικατοπτρισμό ενός γρήγορου, αποτελεσματικού εμβολίου.
Οι κρατικές παρεμβάσεις κατέστησαν την κατάσταση χειρότερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης