Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκοπικό προβάδισμα Biden κατά 10 μονάδες - Το 65% ανησυχεί για την πορεία της πανδημίας

Δημοσκοπικό προβάδισμα Biden κατά 10 μονάδες - Το 65% ανησυχεί για την πορεία της πανδημίας
Ανοίγει τη δημοκοπική ψαλίδα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Koe Biden έναντι του Αμερικανού προέδρου Donald Trump μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου με την τελευταία δημοσκόπηση να του δίνει προβάδισμα 10 μονάδων.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Ipsos για το Reuters, που δημοσιεύεται σήμερα (3/10) το 51% των Αμερικανών ψηφοφόρων στηρίζει τον Biden έναντι 41% τον Trump ενώ ένα 4% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον υποψήφιο ενός τρίτου κόμματος και 4% παραμένει αναποφάσιστο.
Η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι κατά 2 μονάδες μεγαλύτερη από την τελευταία δημοσκόπηση, πριν από μερικές εβδομάδες ( άλλη δημοσκόπηση θέλει τον Biden 12 μονάδες μπροστά), γεγονός που αποδεικνύει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει καθιερώσει ένα ασφαλές προβάδισμα 5 και πλέον μονάδων.
Όμως για να γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκοί Οίκου ο Biden χρειάζεται τις ψήφους των κρίσιμων Πολιτειών που έχουν περισσότερους εκλέκτορες κι εκεί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη μάχη αμφίρροπη.
Κι ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο με κορωνοΐό οι περισσότεροι Αμερικανοί ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας με το 65% αυτών (9 στους 10 Δημοκρατικούς και 5 στους 10 ρεπουμπλικάνους) να υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ θα ήταν καλύτερη εάν το Trump είχε πάρει πιο σοβαρά τις προειδοποιήσεις του επιστημόνων.
Μόλις το 11% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Trump χειρίστηκε την κατάσταση θετικά ενώ το 57% πιστεύει ότι έχει κάνει λάθος επιλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης