Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομεία στα Ιωάννινα – Στους 8 οι θετικοί στον ιό στον Αγ. Παντελεήμονα

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομεία στα Ιωάννινα – Στους 8 οι θετικοί στον ιό στον Αγ. Παντελεήμονα
Θετικός στη νόσο υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» της Μητρόπολης Ιωαννίνων, που εργάζεται και στο «Ζωγράφειο» Γηροκομείο
Στα Ιωάννινα, σε δύο γηροκομεία, σήμανε συναγερμός, μετά τον εντοπισμό υπαλλήλου θετικού στον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, βρέθηκε θετικός στη νόσο υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» της Μητρόπολης Ιωαννίνων, που εργάζεται και στο «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών.
Σημειώνεται ότι θετική στον ιό είχε βρεθεί και ακόμη μία υπάλληλος του «Ζωγράφειου» Γηροκομείου, η οποία όμως  απουσιάζε με άδεια τις τελευταίες ημέρες και δεν είχε επαφή με τους ηλικιωμένους.
Ο Δήμος Ιωαννιτών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ενημερώθηκε ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον Covid-19.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα.
Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή».
Επίσης, ο Δήμος αναφέρει ότι «ενημερώθηκε για δεύτερη θετική περίπτωση εργαζομένου στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών»,  ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου.
Επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού.
Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά».
Σημειώνεται ότι στο «Ζωγράφειο» φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι και στο γηροκομείο «Ζωσιμάδων» φιλοξενούνται 40 ηλικιωμένοι, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αττική: Μαζικά τεστ στον Άγιο Παντελεήμονα - Στους 8 οι θετικοί

Οκτώ θετικούς στον κορωνοϊό έδειξαν τα μαζικά γρήγορα τεστ που διεξάγονται δειγματολειπτικά στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αττική, μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε γηροκομείο της περιοχής.
Πρόκειται για 8 κατοίκους της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο ιερέας και ο ψάλτης της παρακείμενης στο Γηροκομείο «Αττική», εκκλησίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης