Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ισραηλινά «πυρά» στην Τουρκία: Απειλεί τη σταθερότητα, να της ασκηθεί διεθνής πίεση

Ισραηλινά «πυρά» στην Τουρκία: Απειλεί τη σταθερότητα, να της ασκηθεί διεθνής πίεση
Σκληρή γλώσσα κατά της Άγκυρας από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Benny Gantz
Για αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή κατηγόρησε την Τουρκία την Κυριακή (4/101/2020) ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ζητώντας να ασκηθούν πιέσεις στην Άγκυρα, ώστε να σταματήσει την παρεμπόδιση «ειρηνευτικών προσπαθειών».
Μετά την αποκατάσταση των σχέσεων του Τελ Αβίβ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benny Gantz τόνισε πως Τουρκία και  Ιράν αρνούνται να στηρίξουν την περιφερειακή σταθερότητα και υποδαυλίζουν την επιθετικότητα στην περιοχή.
«Σίγουρα το ζήτημα της Τουρκίας είναι πολύ περίπλοκο, διότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Gantz μιλώντας στο συνέδριο Zoom, το οποίο διοργανώθηκε από το Αραβικό Συμβούλιο Περιφερειακής Ολοκλήρωσης, μια ομάδα που ενθαρρύνει την Ισραηλινή-Αραβική προσέγγιση.
Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε όλες τις επιλογές που έχουμε στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να την επηρεάσουμε μέσω διεθνούς πίεσης για να διασφαλίσουμε ότι, δεν εμπλακούν σε αποσταθεροποιητικές παρεμβάσεις, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.
Το Ισραήλ γενικά αποφεύγει γενικά τη δημόσια κριτική στην Τουρκία, με την οποία διατηρεί εμπορικές και διπλωματικές σχέσεις παρά την φιλο-παλαιστινιακή στάση της κυβέρνησης της Άγκυρας για περισσότερο από μια δεκαετία, παρατηρεί το Reuters.
Το Ιράν – ο βασικός αντίπαλος του Ισραήλ - και η Τουρκία επέκριναν τη συμφωνία εξομάλυνσης των ΗΠΑ στις 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ισραήλ και χωρών του Κόλπου, βλέποντας προδοσία της παλαιστινιακής υπόθεσης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης