Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές για Trump, νέο πακέτο στήριξης ΗΠΑ - Στο +0,7% ο DAX, τα futures της Wall +0,8%

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές για Trump, νέο πακέτο στήριξης ΗΠΑ - Στο +0,7% ο DAX, τα futures της Wall +0,8%
Η Nancy Pelosi δήλωσε ότι καταγράφεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας
(upd) Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω των θετικών ενδείξεων για την ανάρρωση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump από τον κορωνοϊό και εν μέσω προσδοκιών για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DΑΧ ενισχύεται 0,7% στις 12.787 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 5.939 μονάδες.
Στις 4.850 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,5%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,5% στις 19.152  μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 1% στις 6.821 μονάδες.
Στο ταμπλό, οι μετοχές των τραπεζών και της ενέργειας ηγούνται των κερδών.
Τα futures της Wall ενισχύονται 0,8%.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 29,5 μονάδες.
Οι μετοχές των πετρελαϊκών Royal Dutch Shell, BP και Total ενισχύονται 2%, με τις τιμές του αργού να αυξάνονται καθώς περιορίστηκαν οι φόβοι για την κατάσταση της υγείας του Trump.
Η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Unicaja σημειώνει ράλι 12% αφού επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες για πιθανή συγχώνευσή της με τη Liberbank.
Μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump να νοσηλεύεται με κορωνοϊό και η ασθένειά του να έχει προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ (3/11), ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να απευθύνεται στον αμερικανικό λαό μέσω του Twitter. 
Ο Trump κάλεσε τον αμερικανικό λαό να ψηφίσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2021 θα είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών, με τη Wall Street να οδεύει προς νέο ιστορικό ρεκόρ.
«Εάν επιθυμείτε τεράστια αύξηση της φορολογίας, τη μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία θα οδηγήσει σε «κλείσιμο» της οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας, ψηφίστε τους Δημοκρατικούς», αναφέρει ο Trump.
Στη συνέχεια αναφέρει μία σειρά από επιτεύγματα της κυβέρνησής του, όπως τα υψηλά της Wall Street, ισχυρός στρατός, τάξη και ασφάλεια.
Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (4/10/2020) η ιατρική του ομάδα, η κατάσταση της  υγείας του Αμερικανού προέδρου συνεχίζει να βελτιώνεται ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μπορέσει να εξέλθει του νοσοκομείου άμεσα.
Ο Trump παραμένει απύρετος από το πρωί της Παρασκευής (2/10), οι ζωτικοί του δείκτες είναι καλοί και ηπατική και η νεφρική λειτουργία κανονικές, ενώ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με Remdesivir.
Ο Trump, 74 ετών, λαμβάνει πλέον δεξαμεθαζόνη, ένα φάρμακο της οικογένειας των κορτικοειδών που χρησιμοποιείται στα σοβαρά περιστατικά του Covid-19.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi δήλωσε ότι καταγράφεται πρόοδος.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, έχει ήδη ψηφίσει το νέο πακέτο στήριξης ύψους 2,2 τρισ. δολ. το οποίο ωστόσο δεν στηρίζουν οι Ρεπουμπικάνοι, οι οποίοι έχουν καταθέσει αντιπρόταση ύψους 1,5 τρισ. δολ.

Ευρωζώνη: Άλμα 4,4% στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο 2020, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων

Σημαντικά υψηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η άνοδος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άλμα 4,4% σε ετήσια βάση και 3,7% σε ετήσια, την ώρα που οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο 2,4% και 2,2% αντίστοιχα.
Ωστόσο, τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν πτωτικά στο -1,8% σε μηνιαία βάση και στο -0,1% σε ετήσια, από -1,3% και +0,4% αντίστοιχα.
Η άνοδος του Αγούστου οφείλεται κυρίως στο άλμα που σημείωσαν οι online παραγγελίες, κατά 12,4% σε μηνιαία βάση και 23,8% σε ετήσια.

Κέρδη στις αγορές της Ασίας, αισιοδοξία για την υγεία του Trump και νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ

Οι θετικές ενδείξεις για την πορεία της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και οι προσδοκίες για ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, στηρίζουν τους δείκτες στις αγορές της Ασίας.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 1,9% στις 3.278 μονάδες.
Στην Αυστραλία το χτηματιστήριο σημείωσε άλμα 2,48%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 21 Ιουλίου.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,2% στις 23.310 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 1,74% στις 1.637,25 μονάδες.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε πτώση 1,5% στις 23.800 μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 1,2% στις 39.122 μονάδες.
Κλειστές λόγω αργίας θα παραμείνουν οι αγορές της Κίνας έως τις 8 Οκτωβρίου.

Άλμα στις τιμές του πετρελαίου

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με όχημα τις θετικές ενδείξεις για την υγεία του Trump, ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο ακόμη και σήμερα.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2% στα 37,8 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 1,8% στα 39,96 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης