Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 73% των Ρώσων δεν προτίθενται προς το παρόν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Το 73% των Ρώσων δεν προτίθενται προς το παρόν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία» πραγματοποίησε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία μόνο το 23% των Ρώσων δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν τον εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Το κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία» πραγματοποίησε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία μόνο το 23% των Ρώσων δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν τον εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti.
Το 73% δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο , ενώ ένα 4% δήλωσαν ότι ήδη νόσησαν από την Covid-19 και επομένως δεν χρειάζεται να εμβολιασθούν.
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 7% των Ρώσων θεωρούν ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, αλλά το 93% θεωρεί ότι η διαδικασία του εμβολιασμού θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση.
Η δημοσκόπηση ανέδειξε επίσης και τις προτιμήσεις των Ρώσων στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, καθώς το 24% δήλωσαν ότι θα επέλεγαν το ρωσικό εμβόλιο και το 13% ένα εμβόλιο ξένης προέλευσης.
Η πλειοψηφία ωστόσο των Ρώσων απάντησε ότι δεν έχει σημασία ποια χώρα θα παρασκευάσει το εμβόλιο και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό.
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Επιδημιολογία και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι και φέρει την ονομασία Sputnik-V.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης