Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με υποβάθμιση από τη Fitch «πληρώνει» τη σύρραξη στο Nagorno-Karabakh η Αρμενία

Με υποβάθμιση από τη Fitch «πληρώνει» τη σύρραξη στο Nagorno-Karabakh η Αρμενία
Η Fitch Ratings υποβαθμίζει την Αρμενία
Σε «Β+» -από «ΒΒ-»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αρμενίας η Fitch Ratings, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook), μετά και τη σύρραξη με το Αζερμπαϊτζάν στο Nagorno-Karabakh.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, η οικονομία της Αρμενίας θα συρρικνωθεί κατά 6,2% φέτος, μετά από μέση ανάπτυξη 6,8% το 2017-2019.
Το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3,2% το 2021 και κατά 4% το 2022, χάρη στη ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των επενδυτών και τον ισχυρότερο τουρισμό.
Ο ρυθμός ανάκαμψης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της πανδημίας και τις εξελίξεις στο Nagorno-Karabakh, επισημαίνεται.
Η Fitch προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αυξηθεί στο 7,6% του ΑΕΠ φέτος, από 0,8% πέρυσι, λόγω των υψηλότερων δαπανών, για να μειωθεί στο 4,9% του ΑΕΠ το 2021 και 3,8% το 2022.
Το δημόσιο χρέος προβλέπεται να αυξηθεί από 53,5% του ΑΕΠ στα τέλη του 2019 σε 63,9% στα τέλη του 2020 και θα συνεχίσει να αυξάνεται στο 65,6% του ΑΕΠ το 2021.
«Οι πρόσφατες στρατιωτικές ενέργειες μεγάλης κλίμακας κατά μήκος της γραμμής επαφής στη ζώνη σύγκρουσης Nagorno-Karabakh έχουν επεκταθεί σε μια ευρύτερη περιοχή και έχουν κάπως μεγαλύτερη ένταση από την τελευταία μεγάλη αντιπαράθεση το 2016.
Η ισχυρότερη υποστήριξη προς το Αζερμπαϊτζάν από την Τουρκία αυξάνει την αβεβαιότητα και αυξάνει τον αρνητικό κίνδυνο ότι η σύγκρουση είναι πιο παρατεταμένη φύση αυτή τη φορά», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης