Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel (Ευρωπ. Συμβούλιο): Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη

Michel (Ευρωπ. Συμβούλιο): Η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πολυμερούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο
«Η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της σε περίπτωση μονομερών ενεργειών και προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Michel ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγινε «μία περιεκτική συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία» και υπογράμμισε ότι η ΕΕ είναι «ενωμένη απέναντι στην Τουρκία».
Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι «η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη», επισημαίνοντας ότι «η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών πρέπει να είναι σεβαστά».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι «η ΕΕ καλωσορίζει την έναρξη του διαλόγου οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».
O ίδιος επαναφέρει το αίτημα για πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο.
«Υπάρχουν συγκρούσεις και αλληλεπικαλυπτόμενες προκλήσεις σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.
Έχω ζητήσει μια πολυμερή διάσκεψη για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απαιτούν πολυμερείς λύσεις: θαλάσσιες ζώνες, ασφάλεια, ενέργεια, μετανάστευση και οικονομική συνεργασία» σχολιάζει στο twitter, o Michel.
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης