Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρότεροι περιορισμοί στην Ιρλανδία μετά την έξαρση κορωνοϊού

Αυστηρότεροι περιορισμοί στην Ιρλανδία μετά την έξαρση κορωνοϊού
Βάσει των νέων μέτρων οι πολίτες της Ιρλανδίας θα πρέπει να παραμείνουν στον δικό τους νομό και να εργάζονται εξ αποστάσεως
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Micheál Martin έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας στις 6 Οκτωβρίου 2020 ότι οι πολίτες θα πρέπει να δράσουν άμεσα για να αποφύγουν ένα πλήρες lockdown.
Η προειδοποίηση έρχεται την ώρα που οι λεγόμενοι περιορισμοί επιπέδου-3 τίθενται σε ισχύ στην χώρα, από την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν στον δικό τους νομό και να εργάζονται εξ αποστάσεως, από το σπίτι.
Ωστόσο, η κυβέρνηση απέρριψε προς το παρόν τις συμβουλές της ομάδας έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία για να προχωρήσει περισσότερο και να επιβάλει τους μέγιστους περιορισμούς επιπέδου πέντε, μετά τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων.
Ειδικότερα, ο κ. Martin ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει "σοβαρές επιπτώσεις" και θα θέσει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.
"Αν όλοι δράσουμε τώρα, μπορούμε να σταματήσουμε την ανάγκη να προχωρήσουμε περισσότερο, με την εισαγωγή περιορισμών επιπέδου 4 και 5", συνέχισε.
Η αντιπολίτευση ωστόσο, αναμένεται να αμφισβητήσει την απόφαση της κυβέρνησης.
Οι προτροπές της επιτροπής που δεν ... εισακούστηκαν
Η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας συμβούλευσε την κυβέρνηση να κινηθεί προς την επιβολή του υψηλότερου επιπέδου περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 επιβάλλοντας πλήρες lockown, όπως μετέδωσε το εθνικό δίκτυο RTE.
Την Κυριακή (4/10/2020) απέστειλε μάλιστα επιστολή προς την κυβέρνηση προτείνοντας την επιβολή περιορισμών επιπέδου 5.
Ολες οι κομητείες της Ιρλανδίας βρίσκονται στο επίπεδο 2 των περιοριστικών μέτρων, εκτός του Δουβλίνου και του Ντόνεγκαλ που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων του επιπέδου 5, οι άνθρωποι καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι, εκτός των περιπτώσεων φυσικής άσκησης σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από την κατοικία τους, ενώ επιτρέπονται ολιγάριθμές συγκεντρώσεις σε περίπτωση κηδειών και γάμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης