Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Epsilon Net: Στις 12 Οκτωβρίου 2020 η αποκοπή μερίσματος

tags :
Epsilon Net: Στις 12 Οκτωβρίου 2020 η αποκοπή μερίσματος
H 12η Οκτωβρίου ορίστηκε ως ημερομηνία αποκοπής μερίσματος, όπως ανακοίνωσε η Epsilon Net
H 12η Οκτωβρίου ορίστηκε ως ημερομηνία αποκοπής μερίσματος, όπως ανακοίνωσε η Epsilon Net.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ. 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η EPSILON NET Α.Ε. ανακοινώνει,  ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων κατά την συνεδρίαση στις 02 Σεπτεμβρίου 2020 αποφάσισε, τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2019 υπέρ των μετόχων της Εταιρείας ποσού ¤ 348.694,80 ή ¤ 0,026022 ανά μετοχή (μικτό μέρισμα).
Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις)  και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό πληρωτέο μέρισμα  ¤ 0,0247209 ανά μετοχή.
Ως ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.
Δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ) κατά την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020.      
Ως ημερομηνία  έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.
Η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών (άρθρο 5.5) καθώς και κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος άυλων Τίτλων, ως εξής:
1. Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ.,  στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.
2. Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο δικαιούχος μέτοχος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει  το μέρισμα σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ., για τους δικαιούχους μετόχους που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους. Αφορά μόνο δικαιούχους μετόχους που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
3. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας "ΠΕΙΡΑΙΩΣ" για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν ανακαλέσει την σχετική εξουσιοδότηση προς τον χειριστή τους ή έχουν τις μετοχές τους στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους.
Για την είσπραξη από το δίκτυο καταστημάτων της πληρώτριας τράπεζας ο δικαιούχος μέτοχος οφείλει να προσκομίσει:
- Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας (Α.Δ.Τ.) / ΑΜΦ
- Εκτύπωση στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ)
Σε περίπτωση πληρωμής μερίσματος σε πρόσωπο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τον μέτοχο πρέπει, πέραν των ανωτέρω στοιχείων, να προσκομίζεται στην τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η έγγραφη εξουσιοδότηση του μετόχου θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
Η καταβολή του μερίσματος μέσω της Τράπεζας Πειραιώς θα είναι εφικτή μέχρι την 31.12.2020.
Πέρα της ως άνω ημερομηνίας το μέρισμα σε μετρητά θα καταβάλλεται από τα γραφεία της εταιρείας, Πάροδος 17ης Νοέμβρη 87 – 555 34 – Ζώνη ΕΜΟ – Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Η είσπραξη του μερίσματος, είναι δυνατή για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ενώ μετά την παρέλευση της πενταετίας τα σχετικά ποσά παραγράφονται και περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων & Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας (τηλ. 211 5007000 (εσωτ. 2928), Λεωφ. Συγγρού 350, 176 74, Καλλιθέα, κα Μαντζουράνη Μαρίνα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης