Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμπανάκι» από την Lagarde (ΕΚΤ): Φόβοι για νέα απότομη βουτιά λόγω του 2ου κύματος κορωνοϊού

«Καμπανάκι» από την Lagarde (ΕΚΤ): Φόβοι για νέα απότομη βουτιά λόγω του 2ου κύματος κορωνοϊού
H επικεφαλής της ΕΚΤ προέτρεψε τις κυβερνήσεις να μην τερματίσουν τη δημοσιονομική στήριξη «πολύ σύντομα»
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας K. Lagarde, καθώς η εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποτελούν όπως δήλωσε σαφή κίνδυνο για την οικονομική ανάκαμψη.
Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της ΕΚΤ προέτρεψε τις κυβερνήσεις να μην τερματίσουν τη δημοσιονομική στήριξη πολύ σύντομα σύμφωνα με το Bloomberg.
«Ενώ είδαμε ανάκαμψη στα τέλη της άνοιξης, στις αρχές του καλοκαιριού, φοβόμαστε τώρα ότι τα μέτρα περιορισμού που πρέπει να ληφθούν από τις αρχές θα έχουν αντίκτυπο»,
δήλωσε η Lagarde σε συνέντευξή που προβληθηκε σήμερα (6/10/2020) σε μια διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Wall Street Journal.
Τι είπε για Γερμανία - Γαλλία - Ισπανία: 
Η Γερμανία αποτελεί την μόνη χώρα στην Ευρωζώνη που σημείωσε σταθερή οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΕΚΤ.
«Αντί αυτού του σχήματος V που όλοι λαχταρούσαμε και ελπίζαμε, φοβόμαστε ότι μπορεί να έχει ένα δεύτερο σκέλος του V»,
πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα σοβαρή στη Γαλλία και την Ισπανία.
Το νέο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό απειλεί με παράταση την ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία.
Λόγω των μέχρι τώρα δεδομένων, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ συζητούν για το κατά πόσο η κεντρική τράπεζα πρέπει να προσθέσει νομισματικά κίνητρα για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Επιπροσθέτως, η Lagarde τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών στην παροχή υποστήριξης.
«Αυτό που είναι κρίσιμο αυτήν τη στιγμή είναι οι δημοσιονομικές πολιτικές και οι νομισματικές πολιτικές να λειτουργούν από κοινού για να διασφαλίζουμε ότι δεν θα έχουμε αυτό το είδος «γκρεμού» που θα είχαμε εάν τα μέτρα αποσυρθούν πολύ γρήγορα», είπε η ίδια.
«Αυτό με απασχολεί περισσότερο αυτήν τη στιγμή.»
Καταλήγοντας η πρόεδρος επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της εάν χρειαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης