Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΟΣΑ: Ουραγός η Ελλάδα ως προς την απασχόληση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΟΟΣΑ: Ουραγός η Ελλάδα ως προς την απασχόληση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Ουραγός η Ελλάδα ως προς την απασχόληση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Στις τελευταίες θέσεις των χωρών του ΟΟΣΑ ως προς την απασχόληση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκεται η Ελλάδα, με την ανεργία στις γυναίκες να είναι διπλάσια σε σύγκριση με αυτή των ανδρών, όπως προκύπτει από την Ετήσια Έκθεση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).
Επίσης, παρατηρείται αύξηση του ποσοστού πολιτών με ανώτατη εκπαίδευση και διατήρηση χαμηλών ποσοστών απασχόλησης πτυχιούχων.
Σχετικά με τις αποδοχές των πτυχιούχων, η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά χαμηλή θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ απέχοντας 20 ποσοστιαίες μονάδες από τον μέσο όρο.
Η ανεργία των πτυχιούχων στην Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο παρόλο που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των ετών 2015-2019.
Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού ως ποσοστό του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα, ενώ το ποσοστό των αποφοίτων παραμένει χαμηλότερο.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το επίπεδο εκπαίδευσης του πληθυσμού, διεθνώς, εμφανίζει διαχρονικά ανοδική τάση, τόσο στις ηλικίες 25-34 όσο και στις ηλικίες 25-64. Στην Ελλάδα το ποσοστό των κατόχων πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ηλικίες 25-34, βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ, 43% έναντι 44% στον ΟΟΣΑ.
Αντίθετα, στις ηλικίες 25-64 το ποσοστό των κατόχων πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπολείπεται σημαντικά, 32% έναντι 39% στον ΟΟΣΑ.
Αναφορικά με το φύλο, οι γυναίκες με πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα υπερτερούν αριθμητικά των ανδρών κατά 16%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης