Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μύλος στην Κ.Ο. της ΝΔ για την λίστα της ελληνοαζέρικης φιλίας – Αυτοί οι βουλευτές προτίμησαν τις ανέσεις του Αλίγεφ

Μύλος στην Κ.Ο. της ΝΔ για την λίστα της ελληνοαζέρικης φιλίας – Αυτοί οι βουλευτές προτίμησαν τις ανέσεις του Αλίγεφ
Όπως έλεγε ειρωνικά συνάδελφός τους βουλευτής, «δεν ήθελαν να χάσουν τις ανέσεις που τους προσφέρει ο Προέδρος των Αζέρων Αλίγεφ.
Μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κυρίως, η δημοσίευση της λίστας της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας - Αζερμπαϊτζάν.
Και αυτό διότι η γενικότερη φιλοαρμένικη ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία τους δημιουργεί θέματα καθώς πολλοί από τους υποστηρικτές τους παίρνουν τηλέφωνα στα γραφεία τους και τους παραπονιούνται ενώ άλλοι ζητάνε επιτακτικά να παραιτηθούν από την ομάδα αυτή.
Στην εν λόγω λίστα κυριαρχούν τρανταχτά ονόματα.
Συγκεκριμένα η ομάδα αυτή αποτελείται από τον Πρόεδρο που είναι ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, τον Αντιπρόεδρο βουλευτή Ά Αθηνών της Ν.Δ Κωνσταντίνο Μπογδάνο ενώ γραμματέας ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Κατρίνης Μιχαήλ. Μέλη της ομάδας είναι οι βουλευτές ΝΔ Γιώργος Βλάχος, Σοφία Βούλτεψη, Δερμετζόπουλος Χρήστος, Ζεμπίλης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Ζέτα Μακρή, Στέλλα Μπίζου, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Διονύσιος Σταμενίτης, Γεώργιος Στύλιος.
Επίσης συμμετέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Βασίλειος Κόκκαλης, Θεοπίστη Πέρκα και από τα υπόλοιπα κόμματα οι Κων/να Αδάμου, Ιλχάν Αχμέτ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γεώργιος Μουλκιώτης,  Μπουχράν Μπαράν, Γιώργος Λαμπρόπουλος.
Όταν άρχισαν οι εχθροπραξίες Αρμενίων με τους Αζέρους, προς τιμήν του οι πρώτοι που παραιτήθηκαν ηχηρά ήταν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Όσο γινόταν γνωστή η λίστα με τους 24 βουλευτές υπέρμαχους της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν –ενώ σφάζονταν Αρμένιοι άμαχοι- κάποιοι άρχισαν να τηλεφωνούν στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και να υποβάλουν προφορικά τις παραιτήσεις τους.
Έτσι μετά τον κ. Χαρακόπουλο και τον κ. Μπογδάνο, σειρά πήρε ο Χρήστος Δεμερτζόπουλος.
Ο κ. Καλαφάτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επικοινώνησε αμέσως με το Υπουργείο Εξωτερικών όπου τους έθεσε το θέμα. Θορυβημένοι στο Υπουργείο Εξωτερικών από τη δυσάρεστη γι’ αυτούς εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, του ζήτησαν να μην κάνει δεκτές τις παραιτήσεις τους μέχρι νεωτέρας.
Εκείνος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και να τους πείσει να κάνουν πίσω.
Τους τόνιζε ότι ο «Δένδιας είναι δυσαρεστημένος με αυτή την απόφαση σας» και εξηγούσε ότι με αυτή την ενέργειά τους θα χαλάσουν το διαπραγματευτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία, μιας και το Αζερμπαϊτζάν είναι φίλια χώρα με την Τουρκία και πιστός σύμμαχός της.
Οι εξηγήσεις Καλαφάτη άλλους τους ηρέμησαν και άλλους τους εξαγρίωσαν.
Ο κ. Μπογδάνος τόνιζε ότι έχει παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της επιτροπής και δεσμευόταν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει ποτέ σε καμία εκδήλωσή της.
Άλλοι εποίησαν την νήσσαν.
Όπως έλεγε ειρωνικά συνάδελφός τους, «δεν ήθελαν να χάσουν τις ανέσεις που τους προσφέρει ο Προέδρος των Αζέρων Αλίγεφ.
Για παράδειγμα, όπως μάθαμε, στα ταξίδια που συχνά τους καλεί ο Αζέρος Πρόεδρος τους παρέχει τρομερές ανέσεις όπως θέσεις VIP για το Grand Prix στο Μπακού, διαμονές με τις οικογένειες τους σε πολυτελή ξενοδοχεία, θέσεις σε Eurovision, εκδρομές στις στέπες έξω από το Μπακού, δείπνα σε πολυτελή εστιατόρια. Βλέπετε οι Αζέροι στόχευαν πάντα μέσα από καλοπληρωμένες δημόσιες σχέσεις στο να καλοπιάσουν το ελληνικό κοινοβούλιο καθώς τα συμφέροντά τους είναι πολλά, όπως π.χ ο αγωγός ΤΑP.
O Πρόεδρος Αλίγεφ έχει, άλλωστε, μέσα από την προώθηση του TAP ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς και φιλίες με αρκετά σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Καραμανλής αλλά και συγκεκριμένους επιχειρηματίες.
Μάλιστα, το 2014 είχε καλεστεί σε ένα μεγάλο δείπνο στο οποίο πήρε μέρος το αφάν γκατέ της πολιτικής και της επιχειρηματικής νομεκλατούρας στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, ούτε καν σκέφτηκαν να παραιτηθούν.
Κρύφτηκαν πίσω από το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τους παραιτηθέντες της ΝΔ και λούφαξαν για να μη τους πάρει η μπάλα.  

Μαξιμιλιανός  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης