Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών οδήγησε σε εκκένωση 10 χωριών

Ρωσία: Πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών οδήγησε σε εκκένωση 10 χωριών
Έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 1.600 κάτοικοι των γύρω χωριών του Ριαζάν
Σε συναγερμό τέθηκαν οι ρωσικές αρχές μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε παρακείμενη αποθήκη πυρομαχικών, οδηγώντας σε εντολή - εκκένωσης για πάνω από 10 χωριά στην περιοχή του Ριαζάν.
Πιο αναλυτικά, η φωτιά προκλήθηκε σύμφωνα με τους στρατιωτικούς από εστία φωτιάς σε έκταση με χόρτα εντός της περιμέτρου της αποθήκης πυρομαχικών η οποία επεκτάθηκε λόγω του ισχυρού ανέμου στην αποθήκη πυρομαχικών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμή περισσότεροι από 1.600 κάτοικοι.
Η Δυτική στρατιωτική διοίκηση της περιοχής ανακοίνωσε πως, η πυρκαγιά σημειώθηκε στην αποθήκη πυρομαχικών στην κατοικημένη περιοχή Ζελτούχινο και προκλήθηκε σε έκταση με χόρτα, με αποτέλεσμα η φωτιά λόγω του ισχυρού ανέμου να μεταδοθεί στην αποθήκη πυρομαχικών πυροβολικού.
Η μονάδα της πυροσβεστικής ξεκίνησε αμέσως (7/10/2020) το έργο της κατάσβεσης, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά.
Ενώ στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται οι αναφερθείσες εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών.
Την ίδια ώρα, από την Μόσχα με προορισμό την περιοχή του Ριαζάν αναχώρησε ο υπουργός Εκτάκτων αναγκών, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης