Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (Υπ. Μετανάστευσης): Πρέπει να υπάρξει καταμερισμός των βαρών του μεταναστευτικού

Μηταράκης (Υπ. Μετανάστευσης): Πρέπει να υπάρξει καταμερισμός των βαρών του μεταναστευτικού
Συνέντευξή του  υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη στο Politico, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
"Είμαστε στην αρχή μιας μακράς και δύσκολης συζήτησης. Το προτεινόμενο Σύμφωνο έχει τους σωστούς τίτλους, αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά", επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο Politico, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση της Επιτροπής για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Ειδικότερα,ο κ. Μηταράκης ζήτησε να υπάρξει καταμερισμός των βαρών λέγοντας ότι:
"εάν δεν ικανοποιηθεί η ανάγκη για δίκαιη κατανομή βάρους, τότε το πρόβλημα δεν επιλύεται. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη επιλογή".
Σχετικά με τις κατηγορίες οργανώσεων για παράνομες επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα προς την Τουρκία, ο υπουργός Μετανάστευσης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σημειώνονται, προσθέτοντας ότι χάρη στην Ελληνική Ακτοφυλακή υπάρχει ένας ιδιαίτερα χαμηλός αριθμός ανθρώπινων ζωών που χάθηκαν φέτος.
"Η Ελλάδα φρουρεί τα σύνορά της με αποφασιστικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Δεν γίνονται pushbacks. Καταφέραμε να μειώσουμε τις ροές χάρη στη συνεχή παρουσία της Ελληνικής Ακτοφυλακής και του ελληνικού Ναυτικού στη θάλασσα, δείχνοντας σαφώς ότι η χώρα έχει σύνορα", τόνισε ο ίδιος.
Τέλος για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε μέλη ΜΚΟ ο ίδιος υπογράμμισε ότι: 
"Οι ΜΚΟ που επικοινωνούν με την Τουρκία και συντονίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσει ένα πλοίο στα ελληνικά νησιά, δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι προσφέρουν βοήθεια, αποτελούν ένα δακτύλιο εμπορίας ανθρώπων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης