Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανασχηματισμός σε κυβέρνηση και Μαξίμου – Το άγνωστο περιστατικό με Σκέρτσο που έφερε τη ρήξη στο Mέγαρο… και οι πιέσεις δύο εκδοτών

Ανασχηματισμός σε κυβέρνηση και Μαξίμου – Το άγνωστο περιστατικό με Σκέρτσο που έφερε τη ρήξη στο Mέγαρο… και οι πιέσεις δύο εκδοτών
Ένα περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε τον Μητσοτάκη να σκέφτεται πολύ σοβαρά να ανασχηματίσει και την βασική ομάδα των πολύ κοντινών του συνεργατών
Ανασχηματισμό και στην κυβέρνηση αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτεται να κάνει o Πρωθυπουργός καθώς βλέπει 3 πράγματα:
Πρώτον ότι κάποιοι υπουργοί στην δεύτερη φάση της πανδημίας δεν μπορούν να τραβήξουν το μεγάλο φορτίο της ευθύνης τους.
Δεύτερον ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν ετερόκλητες ομάδες οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή κόντρα και
Τρίτον, υπάρχει έντονη αρθρογραφία από δύο μεγάλα και φίλια στην κυβέρνηση εκδοτικά συγκροτήματα σχετικά με την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, τόσο στο Βήμα και στο in.gr που ανήκουν στον ίδιο εκδότη, όσο και στην Καθημερινή της Κυριακής είδαμε 2 σχεδόν πανομοιότυπα κείμενα περί αλλαγών και ότι πρέπει να μπει στην κυβέρνηση νέο αίμα.
Το σχέδιο των αλλαγών, όπως έχουμε μάθει είναι στο μυαλό του Κυριάκο Μητσοτάκη που το δουλεύει αρκετά.
Δεν υπάρχει, όμως, το σχετικό timing.
Έχει πειστεί ότι εν τέλει ο μη ανασχηματισμός που πραγματοποίησε αρχές του Αυγούστου εξέθρεψε λογικές και συμπεριφορές «υπουργών δημοσίων υπαλλήλων» που κοιτάνε την επικοινωνιακή τους εικόνα έναντι της συλλογικής κυβερνητικής ευθύνης.
Ο Πρωθυπουργός έκρουσε το κουδούνι των αλλαγών στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο έδειξε την δυσαρέσκειά του για συγκεκριμένους υπουργούς και τους οποίους τους αναφέραμε πρώτοι σε αυτό το κείμενο https://www.bankingnews.gr/index.php?id=521232 .
Ωστόσο, ένα περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου τον έκανε να σκέφτεται πολύ σοβαρά να ανασχηματίσει και την βασική ομάδα των πολύ κοντινών του συνεργατών.

Σκέρτσος... Δημητριάδης και Μέγαρο Μαξίμου

Σύμφωνα με πηγές του bankingnews.gr (BN), υπήρξε ένα επεισόδιο στο μέγαρο Μαξίμου το οποίο αποκάλυψε τις άσχημες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ του Γρηγόρη Δημητριάδη και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο.
Έφτασαν στα αυτιά του πιο κοντινού συνεργάτη του Πρωθυπουργού ότι ο «Άκης μιλάει σε συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς παράγοντες σε κεντροδεξιά και σε κεντροαριστερή εφημερίδα» αποκαλύπτοντας βασικά σημεία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης αλλά και άλλες σκέψεις του Πρωθυπουργού.
Όπως για παράδειγμα παρασκήνιο για το «πως αντέδρασε ο πρωθυπουργός όταν είδε την φωτογραφία του Κουμουτσάκου να μεταλαμβάνει»…  
Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αρκετά υποχόνδριοι με όσους μιλάνε στα ΜΜΕ ή έχουν σχέσεις με δημοσιογραφικούς παράγοντες.
 Γι’ αυτό έχει αποφασιστεί να υπάρχει μόνο ένας που θα μιλάει μαζί τους πέραν από το θεσμικό ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.
Μόνο ο Γρηγόρης Δημητριάδης.
Μάλιστα, όταν αυτό το απαράβατο όρο τον «ξέχασε» ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστας Μητρόπουλος, είδε την πόρτα της εξόδου από το Μέγαρο Μαξίμου.
Κάποιοι, λένε ότι ο «Άκης θα έχει την ίδια τύχη» αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Ο τελευταίος είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Μαξίμου και του ΣΕΒ και είναι άρρηκτη η σχέση με το προεδρείο του ΣΕΒ.

Οι πασόκοι της κυβέρνησης

Δεν είναι, άλλωστε, κρυφό στην κυβερνητική Ιερουσαλήμ ότι ατζέντα Σκέρτσου - ΣΕΒ, συμφωνημένη από τον πρωθυπουργό, είναι οι αλλαγές στο καθεστώς των απολύσεων, το νέο καθεστώς των εργασιακών αλλαγών, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος κ.α. Σύμφωνα, επίσης, με τις ίδιες πηγές το παρεάκι Σκέρτσου έχει και πολλά στελέχη προερχόμενα από την παρέα του ΙΣΤΑΜΕ και του ΕΛΙΑΜΕΠ, εννοώντας προφανώς στελέχη όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γιάννης Στουρνάρας κ.α με τις αντίστοιχες παρέες στα ΜΜΕ.
Ωστόσο, αυτό το παρεάκι έχει «κουράσει» γνωστούς συνεργάτες του πρωθυπουργού που «χαλιούνται» με τον σφικτό δεσμό που συνδέει τους «πασόκους» της κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός, βλέπει ότι χρειάζεται μία αναδόμηση του κυβερνητικού κορμού αλλά και ένα λίφτινγκ στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.
Τέλος, αυτός που έχει παρατηρηθεί από διάφορα στελέχη που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου είναι ότι βλέπουν έναν «ξενερωμένο» Στέλιο Πέτσα σαν να μην έχει το κουράγιο και την θέληση της πρώτης περιόδου της διακυβέρνησης.
Και η αλήθεια είναι ότι ήθελε εδώ και καιρό να φύγει από αυτή τη θέση και να βρεθεί σε ένα παραγωγικό υπουργείο.
Ίσως αυτή τη φορά ο Πρωθυπουργός να του κάνει τη χάρη…
Ως προς τον χρόνο των αλλαγών κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αλλά υπάρχει το χρονικό ορόσημο της ψήφισης του Προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο.
Όταν δηλαδή θα έχει κυρωθεί στην Βουλή ένα μεγάλο φορτίο νομοσχεδίων της κυβέρνησης.  

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης