Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιο είναι το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο - Που βρίσκεται το ελληνικό

tags :
Ποιο είναι το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο - Που βρίσκεται το ελληνικό
Ο Passport Index είναι ένας από τους δείκτες που μετρούν το ποσοστό των παγκόσμιων ταξιδιών χωρίς βίζα
Το διαβατήριο της Νέας Ζηλανδίας είναι πλέον το «πιο ισχυρό» ταξιδιωτικό έγγραφο παγκοσμίως εν’ μέσω πανδημίας, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη του Passport Index.
Ο Passport Index είναι ένας από τους δείκτες που μετρούν το ποσοστό των παγκόσμιων ταξιδιών χωρίς βίζα. Εξετάζει τα διαβατήρια 193 μελών των Ηνωμένων Εθνών και 6 εδαφών.
Με το διαβατήριο της Νέας Ζηλανδίας μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση χωρίς βίζα ή θεώρηση σε 129 χώρες και περιοχές, από 80 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στις αρχές του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, πέρυσι, ο αριθμός των χωρών και περιοχών, στις οποίες η Νέα Ζηλανδία έχει πρόσβαση χωρίς βίζα, ήταν 169.
Η κατάταξη δείχνει ότι οι κάτοχοι διαβατηρίων Νέας Ζηλανδίας, έχουν επηρεαστεί λιγότερο από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε σύγκριση με άλλες εθνικότητες.
Επίσης, οι ευρωπαϊκές χώρες καταφέρνουν να βρίσκονται στην πρώτη λίστα των 10, αφού οι περισσότερες διατηρούν την πρόσβαση στη ζώνη «ελεύθερης κυκλοφορίας» Σένγκεν με λίγους περιορισμούς COVID-19.

Κατάταξη διαβατηρίων

Την δεύτερη θέση με πρόσβαση σε 128 χώρες και περιοχές χωρίς βίζα ή θεώρηση, μοιράζονται τα διαβατήρια της Ιαπωνίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Ιρλανδίας, Λουξεμβούργου, Νότιας Κορέας και Αυστραλίας.
Στην τρίτη θέση με πρόσβαση σε 128 χώρες και περιοχές, είναι τα διαβατήρια από Σουηδία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία και Φινλανδία.
Το ελληνικό διαβατήριο βρίσκεται στην έκτη θέση με πρόσβαση χωρίς βίζα ή θεώρηση σε 124 χώρες και περιοχές. Στην ίδια θέση είναι τα διαβατήρια από Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Πολωνία, Ουγγαρία και Λίχτενσταϊν.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης