Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος Johnson: Το Ην. Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ και χωρίς συμφωνία εάν χρειαστεί

Εκπρόσωπος Johnson: Το Ην. Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ και χωρίς συμφωνία εάν χρειαστεί
Ναι μεν αλλά από τον Johson για την συμφωνία με ΕΕ για το διαζύγιο, Brexit 
Ο πρωθυπουργός Boris Johnson είναι έτοιμος να αποχωρήσει πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία όταν λήξει η μεταβατική περίοδος του Brexit, δήλωσε ο εκπρόσωπός του την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, αλλά ο Βρετανός ηγέτης εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να γίνει συμφωνία.
«Πιστεύει ότι πρέπει να γίνει μια συμφωνία και έχουμε σαφή δέσμευση να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία»,
δήλωσε ο εκπρόσωπος πριν προσθέσει δύο ακόμη σημεία.
«Πρώτον είναι, ο χρόνος είναι ανεπαρκής.»
«Και δεύτερον ... είμαστε διατεθειμένοι να τερματίσουμε τη μεταβατική περίοδο με όρους αυστραλιανού στιλ, αν δεν βρεθεί συμφωνία» δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson είχε δηλώσει πάντως πρόσφατα ότι αισιοδοξεί στην επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις σχέσεις του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες μετά το Brexit, μολονότι οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, μετά και το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης που αναιρεί τις προηγούμενες δεσμεύσεις της.
Πρόβλεψη για 66% στις πιθανότητες για σύναψη συμφωνίας
Στο 66% προσδιόρισε τις πιθανότητες μιας συμφωνίας με την ΕΕ για τη μελλοντική εμπορική σχέση ο συντονιστής του Brexit εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης
Ο Υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε αργά το απόγευμα (7/10/2020) ενώπιον της Επιτροπής Brexit της Βουλής των Λόρδων μαζί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Λονδίνου Frost, ο οποίος επίσης είπε ότι θεωρεί μια συμφωνία «εξαιρετικά δυνατή».
Πάντως όπως τόνισε ότι η Βρετανία «δε θα γίνει όμηρος» της «αδιάλλακτης» στάσης της ΕΕ στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit στις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Τις διαφωνίες που ακόμα υφίστανται στις διαπραγματεύσεις αναγνώρισε και ο κ. Frost, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι δύο πλευρές «απέχουν ακόμα κάμποσο από μια συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης