Διεθνή

Schröder (Γερμανία): Αγωγή κατά της Bild γιατί τον ανέφερε ως «παιδί του Putin» που λαμβάνει «μυστικές αμοιβές»

Schröder (Γερμανία): Αγωγή κατά της Bild γιατί τον ανέφερε ως «παιδί του Putin» που λαμβάνει «μυστικές αμοιβές»
Η εφημερίδα Bild φιλοξένησε συνέντευξη του Alexei Navalny ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι ο Schröder λαμβάνει «μυστικές αμοιβές» από τον Putin και είναι σαν «το παιδί που τρέχει για τις δουλειές του Putin»
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schröder θα καταθέσει μήνυση εναντίον της εφημερίδας Bild επειδή στην συνέντευξή του που δημοσίευσε χθες η γερμανική εφημερίδα, ο επικριτής του Κρεμλίνου Alexei Navalny, ισχυρίσθηκε ότι ο Schröder λαμβάνει κάποιες «μυστικές αμοιβές» από τον Putin παρότι ταυτόχρονα παραδέχεται ότι δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό, ενώ χαρακτήρισε τον Schröder σαν «το παιδί που τρέχει για τις δουλειές του Putin».
Την πρόθεσή του ο Schröder κοινοποίησε με ανάρτηση στην σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Linkedin.
Ο Gerhard Schröder ο οποίος είναι πρόεδρος του ΔΣ της ρωσικές πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές περί «μυστικών αμοιβών» εκ προοιμίου λαθεμένες, και επειδή η εφημερίδα διέδωσε κατηγορίες εναντίον του χωρίς να ρωτήσει τον ίδιο, είναι αναγκασμένος να προσφύγει στην δικαιοσύνη.
«Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Navalny.
Οι δηλώσεις στην συνέντευξη στην Bild για κάποιες "μυστικές αμοιβές, παρόλα αυτά είναι λαθεμένες.
Ο ίδιος (ο Navalny) λέει ότι δεν μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.
Και όμως η ιστοσελίδα bild.de και η εφημερίδα Bild διέδωσαν αυτούς τους ισχυρισμούς, χωρίς να ζητήσουν την δική μου άποψη.
Γι’ αυτόν τον λόγο, πιστεύω ότι είμαι υποχρεωμένος να μηνύσω τον εκδότη, ο οποίος με τον πλέον σοβαρό τρόπο παραβίασε τα προσωπικά μου δικαιώματα», έγραψε ο Schröder στην ανάρτησή του.
Ο Schroeder ο οποίος αναφέρει ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την δηλητηρίαση του Navalny, επισημαίνει ότι προτίθεται να προσφύγει σε νομικά μέτρα εναντίον όλων των μέσων που θα μεταδώσουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς από την συνέντευξη του Navalny στην γερμανική εφημερίδα.
Στην ίδια συνέντευξη ο Navalny κάλεσε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις και σε παράγοντες των γραμμάτων και τεχνών που υποστηρίζουν τον Putin, αλλά την ίδια στιγμή δραστηριοποιούνται στην Δύση.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον διευθυντή ορχήστρας της Φιλαρμονικής ου Μονάχου Valery Gregiev.
«Είσαστε πολύ ταλαντούχος μουσικός, αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε πλέον την είσοδο στην ΕΕ», λέει ο Navalny θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν στην Ευρώπη τον διακεκριμένο Ρώσο μουσικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης