Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία - Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, δεν αποκλείεται η κήρυξη έκτακτης ανάγκης

Πολωνία - Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, δεν αποκλείεται η κήρυξη έκτακτης ανάγκης
Η κυβέρνηση της Πολωνίας καθιστά από το Σάββατο υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Η κυβέρνηση της Πολωνίας καθιστά από το Σάββατο υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει την πιθανότητα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα της Covid-19.
Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την Πολωνία θα είναι υποχρεωτική από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Το δεύτερο κύμα μάς έχει φθάσει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ισχυρό τρόπο», δήλωσε ο Mateusz Morawiecki σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι το σύνολο της χώρας των 38 εκατ. κατοίκων θα θεωρείται πλέον «κίτρινη ζώνη».
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Πολωνία απέχει λίγο από το να καταγράψει έλλειψη νοσοκομειακών κλινών για ασθενείς της Covid-19.
Είπε, ωστόσο, ότι στόχος συνεχίζει να είναι το να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η οικονομία.
«Εάν η κατάσταση συνεχίσει να κλιμακώνεται και υπάρξει ανάγκη για επιβολή νέων μέτρων, δεν αποκλείουμε αυτή την πιθανότητα», δήλωσε ο Morawiecki, ερωτηθείς εάν η Πολωνία θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού στα σχολεία ίσως χρειαστεί να γίνουν πιο αυστηροί.
Νωρίτερα, ο Morawiecki ανακοίνωσε ότι από τις 10 Οκτωβρίου γίνεται υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε όλη την Πολωνία, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.
Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα 8/10, 4.280 κρούσματα και 76 θανάτους, με τον συνολικό απολογισμό στη χώρα να φθάνει τα 111.599 περιστατικά κορωνοϊού και τους 2.867 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης