Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης σε Χρυσοχοΐδη: Ελέγχετε τα σώματα ασφαλείας ή σας ελέγχουν;

Βαρουφάκης σε Χρυσοχοΐδη: Ελέγχετε τα σώματα ασφαλείας ή σας ελέγχουν;
Επίθεση κατά υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25
Επίθεση κατά υπουργού Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στην συγκέντρωση για την δίκη της Χρυσής Αυγής.
"Χθες ήταν κορυφαία στιγμή μετά [από αυτή] της δίκης της χούντας".
Ο αγώνας "με το δηλητηριώδες αυγό του φιδιού συνεχίζεται για μας" ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για την "απροσχημάτιστη και αναίτια διάλυση με δακρυγόνα", όπως είπε, της χθεσινής συγκέντρωσης από τα ΜΑΤ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως "την ημέρα που περιμέναμε όλοι να γιορτάσουμε, αυτή η γιορτή, δεν κράτησε ούτε 5 λεπτά της ώρας".
Η διάλυση της συγκέντρωση, ανέφερε, έγινε εκεί όπου ήταν το ίδιος και το μπλοκ του ΜέΡΑ25.
Κατήγγειλε ότι "πλησίασα τον προπορευόμενο άνδρα των ΜΑΤ και ψύχραιμα, τον παρακάλεσα ευγενικά να πάψουν την ρίψη δακρυγόνων προς ανθρώπους που έφευγαν και που επ' ουδενί δεν έκαναν το οτιδήποτε.
Ο αστυνομικός όμως με εξύβρισε, του γνωστοποίησα τη βουλευτική μου ιδιότητα οπότε και μου απάντησε “να ένας ακόμα λόγος να…” συμπληρώνοντας μια απειλή που δεν επιτρέπεται να ακουστεί στο Κοινοβούλιό μας".
Ο κ. Γ. Βαρουφάκης ανέφερε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου του εξήγησε τι συνέβαινε με κάθε λεπτομέρεια και εκείνος "με την γνωστή του ευγένεια μου είπε ότι θα το διερευνήσει".
Εγώ, διευκρίνισε ο κ. Βαρουφάκης, "δεν ζήτησα την απόλυση των αξιωματικών της διμοιρίας των ΜΑΤ αλλά την παύση τους" και ο κ. Χρυσοχοΐδης του απάντησε, σύμφωνα με τον γγ του ΜέΡΑ25, "ποιους να παύσω, αυτούς που κράτησαν όρθια την Αθήνα;".
Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε σχετικά:
"Ποιοι είναι αυτοί κράτησαν όρθια την Αθήνα;
Το Όργανο του κράτους που δεν έφερε διακριτικά και που συμμετείχε σε διμοιρία που έριχνε πισώπλατα δακρυγόνα σε ειρηνικούς διαδηλωτές;
Αξιωματικός που τους διέταξε να κάνουν κάτι τέτοιο;".
Σημείωσε δε πως "μακάρι η ΕΔΕ να καταλήξει σε απόδοση ευθυνών.
Πώς όμως θα γίνει αυτό όταν ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης ακύρωσε την ΕΔΕ, μέσω twitter με τη δήλωσή του για 150 μολότωφ από 600 κουκουλοφόρους!
Εμείς θα περιμένουμε την ΕΔΕ".
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Βαρουφάκης αναρωτήθηκε:
"Ελέγχετε τα σώματα ασφαλείας;
Ή σας ελέγχουν;
Έγινε με εντολή σας η αδικαιολόγητη διάλυση της ειρηνικής γιορτής;
Ή παρά την εντολή σας; Πείτε μας".
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σχολίασε και το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή λέγοντας πως "επανέφερε τη λογική των δύο άκρων" και πρόσθεσε πως είναι "ψευδές το επιχείρημα των χρυσαυγιτών ότι έκαναν αντίσταση στα μνημόνια και ότι την ΧΑ την γέννησαν οι λαϊκοί αγώνες εναντίον των μνημονίων".
Με αυτόν τον τρόπο, είπε, "ξεπλένετε τη Χρυσή Αυγή όταν τους βάζετε στο ίδιο κάδρο με δημοκράτες που το μόνο τους έγκλημα ήταν να συζητούν, με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες στις πλατείες για το χρέος, την ανεργία, την φτώχια τις οποίες επιδείνωναν τα δικά σας τα μνημόνια".
Σε υψηλούς τόνους ο κ. Γ. Βαρουφάκης ζήτησε "να μην βάζετε στο ίδιο τσουβάλι αντιφασίστες-αντιμνημονιακούς-δημοκράτες με τα αυγά του φιδιού. Τη Χρυσή Αυγή την έφεραν στην Βουλή τα μνημόνιά σας. Τη Χρυσή Αυγή την εκκόλαψε η καταστροφική ύφεση που έφεραν τα μνημόνιά σας".
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 σημείωσε πως "η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι ημιτελής όσο υπάρχουν ελληνικές κυβερνήσεις που εξακολουθούν από τη μία να υποστηρίζουν τα μνημόνια και την άλλη να καταθέτουν νομοσχέδια διαποτισμένα πέρα για πέρα από τις δηλητηριώδεις ιδέες της Χρυσή Αυγής όπως είναι αυτό το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση ιθαγένειας".
Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών περί κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τάχθηκε κατά των αυστηρών και απαγορευτικών προϋποθέσεων που εισάγονται, όπως είπε, "χτίζοντας τείχη απροσπέλαστα -ιδίως προς τους φτωχότερους- ξένους που ζουν στη χώρα και δικαιούνται την ιθαγένεια".
Επέκρινε με δριμύτητα τα υψηλού κόστους παράβολα, που εισάγονται για να καταθέσει ένας αλλογενής αλλοδαπός αίτηση καθώς και τα οικονομικά κριτήρια που προβλέπονται έτσι ώστε, όπως σημείωσε, "να απολύονται εκ προοιμίου [οι] ξένοι εργαζόμενοι στη χώρα, ιδίως μέσα σε συνθήκες ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και αδήλωτης εργασίας".
Τα κριτήρια αυτά του νομοσχεδίου ευνοούν την ξενοφοβία και "δηλητηριάζουν την ψυχή των επόμενων Ελλήνων".
Πρόκειται είπε "για εχθρικής φύσεως προϋποθέσεις που εντάσσουν την κυβέρνησή σας στο ξενοφοβικό πολιτικό τόξο των συνοδοιπόρων της Χρυσής Αυγής, της Λε Πεν, του Όρμπαν, του Τραμπ, και του Σαλβίνι" και μεταξύ άλλων ανέφερε πως "ο αγώνας κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αυγού του φιδιού είναι ένας.
Κι είναι συνάμα αγώνας λαϊκός, διεθνικός, εθνικός και πατριωτικός".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης