Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λίγο πριν την διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ – Η κριτική Τσακαλώτου, η άνευρη εκπροσώπηση από Ηλιόπουλο, οι φόβοι για νέο κρούσμα αμφισβήτησης Τσίπρα

Λίγο πριν την διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ – Η κριτική Τσακαλώτου, η άνευρη εκπροσώπηση από Ηλιόπουλο, οι φόβοι για νέο κρούσμα αμφισβήτησης Τσίπρα
Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον ήσυχο και άνευρο τρόπο που χειρίζεται τον αντιπολιτευτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος.
Μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσαν οι αιχμές μετά παραιτήσεως του Σταύρου Κοντονή για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα έριχνε στα μαλακά την Χρυσή Αυγή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανοίγει και πάλι το μέτωπο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενος για τα βρόμικα χτυπήματα που δέχεται από το μιντιακό σύστημα Τσίπρα.
Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την οργή του για δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου τα οποία χαρακτηρίζει «απολύτως αναληθή και συκοφαντικά».
Συγκεκριμένα, το site slpress.gr έγραψε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέφαγε με ισχυρό επιχειρηματικό και εκδοτικό παράγοντα με σκοπό την καθαίρεση του Αλέξη Τσίπρα ή και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την προετοιμασία δημιουργίας νέου κόμματος».

Διαψεύδει το ραντεβού ή το τι ειπώθηκε;


Ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ακονήσει τα «μαχαίρια» του απέναντι στην πολιτική ηγεσία του κόμματος έστειλε εξώδικο στην ιστοσελίδα και ζητούσε και έγγραφη συγνώμη, ωστόσο, το κακό έχει γίνει.
Δεν διευκρινίζει ότι στέλνει εξώδικό για το αν όντως συνέφαγε με επιχειρηματία-εκδότη ή εάν τον ενόχλησε το συμπέρασμα του δημοσιογράφου ότι εξύφανε μαζί με τον παράγοντα τους τρόπους για να «φάνε» τον Αλέξη Τσίπρα.
Το κακό έχει γίνει.
Ακόμα και με την δήλωση του «ότι ακόμα και τις εκλογές να χάσει ο Αλέξης, θα πρέπει να μείνει για 100 χρόνια» είναι σαν να τρολάρει τον αρχηγό του και, εξαρχής, δεν θα έπρεπε να αναφέρει τις λέξεις ήττα-εκλογές διότι έτσι δημιουργεί συνθήκες ηττοπάθειας και αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί μίλησε ο Παρασκευόπουλος


Εν τω μεταξύ, το ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος πήρε το μέρος του Σταύρου Κοντονή δεν είναι τυχαίο.
Ποτέ δεν χώνεψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προώθησε στο κόμμα τον Μιχάλη Καλογήρου ο οποίος ως υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε τις διατάξεις για ηπιότερες ποινές στα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Έκτοτε, ο κ. Καλογήρου έγινε ακόμα πιο έμπιστος στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο τον προώθησε ως διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.
Η ένταξή του σε θέση πιο κοντινή στον Αλέξη Τσίπρα δεν άρεσε καθόλου στους λεγόμενους προεδρικούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ θα γενικευτεί και ότι θα πάρουν το όπλο τους και άλλοι στο κόμμα.
Και οι προεδρικοί που πλέον δεν είναι ευνοημένοι και οι εσωκομματική αντιπολίτευση για τις προηγούμενες απειλές του Α.Τσίπρα για το πειθαρχικό όργανο που θα διαγράφει τους αντιφρονούντες.
Επίσης, η όλη κατάσταση με την Χ.Α όπως γύρισε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ με τους καφέδες και τις δηλώσεις Κοντονή - Παρασκευόπουλου εξέθεσαν σαν προφίλ τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που υπάρχει πεδίο αντιπαράθεσης για άλλα κυβερνητικά ζητήματα όπως η πανδημία και μεταρρυθμίσεις…

Η άνευρη στάση του Ηλιόπουλου


Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του BN, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον ήσυχο και άνευρο τρόπο που χειρίζεται τον αντιπολιτευτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος.
Είναι χαρακτηριστική περίπτωση, ότι στέλεχος πολύ κοντινό στον Αλέξη Τσίπρα βγήκε από το γραφείο του προέδρου και μιλούσε σε πηγαδάκι για την άβουλη στάση του Ηλιόπουλου να μην βγάλει ούτε Δελτίο Τύπου ούτε ανακοίνωση ούτε καν μία τοποθέτηση στα σοσιαλ μιντια σχετικά με την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από συγκεκριμένες εφημερίδες όσον αφορά το υπόμνημα Καλογρίτσα και τις εσωκομματικές μάχες που βγαίνουν συνεχώς στην φόρα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, το στέλεχος αυτό –μετά από συνάντηση με τον πρόεδρό του - φρόντισε να κάνει γνωστή την απογοήτευση της Κουμουνδούρου για την άνευρη στάση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τούτων δοθέντων πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να «τρέξει» ένα συνέδριο και να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι.
Την ίδια άποψη διατηρεί και η αδερφή του Ζανέτ.
Να πάει σε συνέδριο, όσοι βγουν εκτός γραμμής, να τους απομονώσει η νέα ηγετική ομάδα.
Όσοι κομματικοί αντίπαλοι βγουν μπροστά, θα απομονωθούν και επιτέλους θα δούμε και τις φιλοδοξίες κάποιων.
Μέχρι τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης