Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Στο +1,6% ο Shanghai Composite μετά την πολυήμερη αργία

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Στο +1,6% ο Shanghai Composite μετά την πολυήμερη αργία
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, με την Κίνα να ενισχύεται σημαντικά, στην πρώτη συνεδρίαση μετά από την πολυήμερη αργία.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Asia Dow σημείωνε οριακή μεταβολή στις 3.335 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,12% στις 23.619 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 0,49%, στις 1.647,38 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε πτώση 0,5% στις 24.071  μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 0,7% στις 40.468 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 1,7% στις 3.271 μονάδες.
Μετά τη δήλωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Ν. Pelosi, ότι δεν θα υπάρξει ανεξάρτητο νομοσχέδιο για πρόσθετη στήριξη στους αερομεταφορείς χωρίς ένα ευρύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας από τον αντίκτυπο της πανδημίαςς του κορωνοϊού, η Wall Street περιόρισε τα κέρδη της.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump, μετά την αρνητική έκπληξη το βράδυ της Τρίτης με την ανακοίνωση περί τερματισμού διαπραγματεύσεων με τους Δημοκρατικούς για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας, άφησε «ανοιχτό το παράθυρο» χθες για την επαναφορά κάποιων μέτρων στήριξης, ανακοινώνοντας ότι θα στηρίξει την προώθηση ανεξάρτητων νομοσχεδίων για την παροχή οικονομικής βοήθειας στις αεροπορικές εταιρείες και τις μικρές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης