Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κιργιστάν: Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Έτοιμος να παραιτηθεί ο πρόεδρος της χώρας

Κιργιστάν: Κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Έτοιμος να παραιτηθεί ο πρόεδρος της χώρας
«Βαθιά» η πολιτική κρίση στο Κιργιστάν λόγω κενού στην εξουσία - Αναταραχή στους δρόμους της χώρας
Ο πρόεδρος του Κιργιστάν Sooronbay Jeenbekov κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σήμερα (9/10/2020) στο Μπισκέκ και έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτυχθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας καθώς επικρατεί τεράστια αναταραχή στην εν λόγω χώρα της κεντρικής Ασίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του προέδρου, ο συναγερμός περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 8 μμ.9 Οκτωβρίου 2020 μέχρι τις 8 πμ. της 21ης Οκτωβρίου 2020.
Στη διαταγή του Sooronbay Sharipovich Jeenbekov δεν αναφέρεται πόσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν, όμως έχουν οδηγίες να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικά οχήματα, να δημιουργήσουν σημεία ελέγχου και να εμποδίσουν ένοπλες συγκρούσεις.
Η δήλωση παραίτησης
«Αναβρασμός» επικρατεί στο Κιργιστάν, με το χάος να υπάρχει στην χώρα, εξαιτίας της κρίσης που προέκυψε από τις αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές, με τον πρόεδρο, Sooronbay Jeenbekov, να δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί.
«Είμαι έτοιμος να εγκαταλείψω τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας του Κιργιστάν μόλις εγκριθούν νόμιμες εκτελεστικές αρχές και βρισκόμαστε στον δρόμο προς τη νομιμότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί (9/10/2020) στον ιστότοπό του.
Νωρίτερα ο πρόεδρος είχε δηλώσει έτοιμος να παραιτηθεί μόλις διοριζόταν ένα νέο υπουργικό συμβούλιο, καθώς πολιτικοί αναζητούσαν μια λύση σ' ένα κενό εξουσίας.
Οργανώσεις της αντιπολίτευσης ήρθαν σε συγκρούσειε μεταξύ τους αφότου κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια και εξανάγκασαν να ακυρωθεί το διαφιλονικούμενο αποτέλεσμα των εκλογών αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης