Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Kalin (Τουρκία): Θα αποτύχει κάθε προσπάθεια για εκεχειρία, αν δεν αποσυρθεί η Αρμενία από το Nagorno Karabakh

Kalin (Τουρκία): Θα αποτύχει κάθε προσπάθεια για εκεχειρία, αν δεν αποσυρθεί η Αρμενία από το Nagorno Karabakh
Οι προσπάθειες για εκεχειρία στο Nagorno Karabakh είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αν η Αρμενία δεν αποσυρθεί, δήλωσε ο Τούρκος εκπρόσωπος Kalin στο Al Jazeera
Ο εκπρόπωπος της τουρκικής προεδρίας Ibrahim Kalin δήλωσε σήμερα 9 Οκτωβρίου, πως οι προσπάθειες της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τον τερματισμό της βίας μεταξύ των αζερινών και των αρμενικών δυνάμεων για το Nagorno Karabakh είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αν δεν εξασφαλίσουν επίσης την αποχώρηση των αρμενικών δυνάμεων από τον θύλακο.
Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα επικρίνει τις προσπάθειες της Ομάδας του Μινσκ -με επικεφαλής τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ- να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, λέγοντας πως η εν λόγω ομάδα δεν έχει κάνει τίποτε σε σχεδόν 30 χρόνια συνομιλιών.
Ο Ibrahim Kalin δήλωσε πως η Άγκυρα θέλει μια διπλωματική λύση, αλλά οποιαδήποτε προσπάθεια από την Ομάδα του Μινσκ, η οποία δεν καλεί για την αποχώρηση της Αρμενίας, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
«Αν καλούν μόνο για μια κατάπαυση του πυρός, αν εργάζονται μόνο προς την κατεύθυνση μιας κατάπαυσης του πυρός, δεν θα είναι τίποτε περισσότερο από μια επανάληψη αυτού που συμβαίνει τα τελευταία περίπου 30 χρόνια», δήλωσε ο Kalin σε συνέντευξή του στο Al Jazeera.
«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχουν, αν δεν περιλαμβάνουν επίσης ένα λεπτομερές σχέδιο για να τερματισθεί η κατοχή», πρόσθεσε.
Το Nagorno Karabakh ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όμως κατοικείται και κυβερνάται από Αρμενίους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης