Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Τουρκία αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για το κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
Επί τα βελτίω αναθεωρεί την εκτίμησή της για το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου που ανακάλυψε στη Μαύρη Θάλασσα η Τουρκία
Επί τα βελτίω αναθεωρεί την εκτίμησή της για το μέγεθος του κοιτάσματος φυσικού αερίου που ανακάλυψε στη Μαύρη Θάλασσα η Τουρκία, με τις καινούργιες εκτιμήσεις να αναμένονται ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
Ειδικότερα, η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται έτσι να αναθεωρήσει το μέγεθος των 320 δισ. κυβικών μέτρων αερίου, το οποίο είχε παρουσιάσει ως εκτίμηση τον Αύγουστο ο ίδιος ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.
Η ανακάλυψη του κοιτάσματος έχει ιδιαίτερη σημασία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, το οποίο επιβαρύνεται από την ανάγκη εισαγωγών σχεδόν του συνόλου των 50 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που καταναλώνει η χώρα ετησίως.
Η Άγκυρα προσπαθεί να απεξαρτηθεί μερικώς από τις εισαγωγές από το Ιράν, το Ιράκ και τη Ρωσία προκειμένου να στηρίξει την “μηχανή” της οικονομίας της.
Οι μετοχές της τουρκικής εταιρείας διύλισης Tupras κέρδιζαν 1,7% μετά την ανακοίνωση της είδησης, ενώ εκείνες της πετροχημικής βιομηχανίας Petkim Petrokimya κέρδιζαν 3,8%. Εκείνες των Aksa Enerji Uretim και Aygaz σημείωναν κέρδη 2,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης