Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ αγχώνεται για το ξέπλυμα που παρείχε στη Χρυσή Αυγή

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η ΝΔ αγχώνεται για το ξέπλυμα που παρείχε στη Χρυσή Αυγή
Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5

«Ιστορική για τη δημοκρατία, για τη σημερινή γενιά και τις επόμενες», χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.
«Η δικαστική απόφαση συνιστά τομή στον διαρκή αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων χωρίς διακρίσεις,διότι δημιουργεί ένα ιστορικό καταδίκης με όρους εγκληματικής οργάνωσης», δήλωσε στο “Κόκκινο 105,5”, προσθέτοντας ότι «όλη η κοινωνία, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, πρέπει να έχουμε τα αντανακλαστικά μας ενεργά, να μην επιτρέψουμε ξανά στο φίδι να βγει από την τρύπα του. Να ξεριζώσουμε τον χρυσαυγιτισμό από κάθε πλευρά της ζωής».
Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες, και πριν την ανακοίνωση της απόφασης, παρατηρούμε ένα τσουνάμι fake news από τη ΝΔ, το οποίο δείχνει δύο πράγματα: Το πρώτο είναι μία αγωνία, ένα άγχος για το νέο κύμα του προοδευτικού κόσμου που συγκροτείται.
Το δεύτερο είναι το άγχος να ξεχαστεί το ξέπλυμα που συχνά παρείχαν στελέχη της ΝΔ στη Χρυσή Αυγή», και υπενθύμισε δηλώσεις των κυρίων Γεωργιάδη, Βορίδη και Παπαδημητρίου, αλλά «και του κ. Μητσοτάκη που δήλωνε ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει και ότι η μόνη βία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα προέρχεται από τα αριστερά».
Αναφερόμενη στην οικονομία υπογράμμισε ότι «το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι μία συνολική αναδιάρθρωση της αγοράς»,με«μία νέου τύπου συσσώρευση εις βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» και με μέτρα «μείωσης των μισθών, φθηνής και ελαστικής εργασίας».
Για τοιδιωτικό χρέος επισήμανε ότι «οι πολίτες είδαν ξαφνικά, από τη μία μέρα στηνάλλη, να καταρρέουν τα εισοδήματά τους και οι υποχρεώσεις τους να σωρεύονται, δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές» και «απέναντι σε αυτόη κυβέρνηση φέρνει έναν νέο πτωχευτικό για να ρευστοποιήσει τις περιουσίες τους», ενώ το 2021 προβλέπει «τεράστια αύξηση, κατά 5 δισ., στα έσοδα του κράτους από τους φόρους». 
H ΝΔ, υπογράμμισε, «δεν έχει σκοπό να εφαρμόσει κάποιο πρόγραμμα ουσιαστικής ανακούφισης των νοικοκυριών».
Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε «απόλυτη εξαπάτηση» τις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, καθώς «τους λέει ότι: σας χρωστάω 4, σας δίνω το 1, τα άλλα διαγράφονται, και δεν θα έχετε δικαίωμα να προσφύγετε στη δικαιοσύνη για τα υπόλοιπα. Είναι καθαρή παραβίαση του Συντάγματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης