Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρώμη: Με Matarella και Conte συναντήθηκε η Σακελλαροπούλου - Τι ειπώθηκε

Ρώμη: Με Matarella και Conte συναντήθηκε η Σακελλαροπούλου - Τι ειπώθηκε
Με τον ιταλό ομόλογό της, Sergio Matarella, συναντήθηκε την Παρασκευή, στη Ρώμη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που πραγκατοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία.
Με τον ιταλό ομόλογό της, Sergio Matarella, συναντήθηκε την Παρασκευή, στη Ρώμη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που πραγκατοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία.
Το μεσημέρι, η πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον ιταλό πρόεδρο, ενώ αργότερα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giuseppe Conte.
Με τον ιταλό ομόλογό της συζήτησαν για μία σειρά από διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, ανάμεσά τους και για την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο και την πανδημία.
Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην προ ημερών καυστική απάντηση του Ματαρέλα στον Μπόρις Τζόνσον για το πώς αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί τον κορωνοϊό, λέγοντας: «Αγαπάμε την ελευθερία αλλά επίσης αγαπάμε και τη σοβαρότητα».
Και τόνισε τη μεγάλη σοβαρότητα που επέδειξαν Ιταλοί και Ελληνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ο ιταλός πρόεδρος είπε ότι η ελευθερία δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά επιτυγχάνεται μόνο μαζί με άλλους, κάτι που απαιτεί υπευθυνότητα και συνεργασία. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδεψε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τι ειπώθηκε

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ιταλία, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella και τον Πρωθυπουργό Giuseppe Conte.
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την παρακάτω δήλωση:
"Με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, κυρίου Mattarella, να επισκεφθώ την Ιταλία, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.
Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου στο εξωτερικό μετά την Κύπρο και πιστεύω ότι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί η Ελλάδα και η Ιταλία, δυο γειτονικές χώρες της Μεσογείου, συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς φιλίας.
Άλλωστε, οι δύο λαοί μας είχαν πάντοτε στενότατες επαφές, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Με τον κ. Mattarella μας συνδέει επιπλέον η κοινή πορεία μας ως νομικών και ως λειτουργών της Δικαιοσύνης.
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Μοιραστήκαμε επίσης την κοινή μας ανησυχία για την πανδημία του κορωνοϊού και το βαρύ κόστος που έχει σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και στην οικονομία.
Τόσο ο ελληνικός, όσο και ο ιταλικός λαός διαπνέονται από αισθήματα αλληλεγγύης και αλληλοσυμπαράστασης στη δύσκολη αυτή για όλους μας συγκυρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης