Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μυλωνάς (Εθνική): Διαχειρίσιμο το ζήτημα των κόκκινων δανείων που θα δημιουργηθούν από την πανδημία

Μυλωνάς (Εθνική): Διαχειρίσιμο το ζήτημα των κόκκινων δανείων που θα δημιουργηθούν από την πανδημία
Στις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα αναφέρθηκε ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της  Εθνικής Τράπεζας
Στις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα και τους άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η ανάκαμψη στη μετά την πανδημία εποχή αναφέρθηκε ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Εθνικής Τράπεζας συμμετέχοντας στην πρώτη ενότητα του 3rd Athens Investment Forum, με τίτλο «Χρηματοδοτώντας την Ισχυρή και Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Όπως ανέφερε ο κ.  Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος η δομή της οικονομίας κυριαρχείται από πολλές μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης, και υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας μεγαλύτερων και ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων.
Παράλληλα ανέφερε πως το ζήτημα των κόκκινων δανείων που θα δημιουργηθούν από την πανδημία θα είναι διαχειρίσιμο, σημειώνοντας πως μέχρι και την στιγμή της κρίσης είχε σημειωθεί μεγάλη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Τόνισε πως υπάρχουν λύσεις για τους πελάτες που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία και θα τους δοθεί κι άλλος χρόνος από τις τράπεζες, και αναμένεται η απόφαση του επόπτη για αυτό το θέμα μέχρι το τέλος του 2021. Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι το θεσμικό πλαίσιο χρειαζόταν αλλαγές.
«Ο νέος νόμος πάει προς τη σωστή κατεύθυνση για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι πάσχουμε στην υλοποίηση» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης