Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρώπη καταγράφει 100.000 ημερήσια κρούσματα Covid-19 για πρώτη φορά

Η Ευρώπη καταγράφει 100.000 ημερήσια κρούσματα Covid-19 για πρώτη φορά
Σε κόκκινο συναγερμό η Ευρώπη εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του Covid19
Μαύρο ρεκόρ κατέγραψε η γηραιά ήπειρος στα καθημερινά κρούσματα του πιο ύπουλου ίσως ιού που επέφερε παγκόσμια ανησυχία, του Covid19.
Συγκεκριμένα, η Ευρώπη ξεπέρασε τις 100.000 καθημερινές αναφερόμενες περιπτώσεις νοσούντων από κορωνοϊό για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
Τα κρούσματα σε ολόκληρη την ήπειρο αυξάνονται σταθερά την τελευταία εβδομάδα, ενώ χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η Ινδία και η Βραζιλία, έχουν δείξει σημάδια σχετικής επιβράδυνσης σύμφωνα με τον Guardian.
Το επίκεντρο της επιδημίας στην ευρωπαϊκή περιοχή έχει μετακινηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γαλλία, τα οποία έχουν αναφέρει τουλάχιστον πάνω από 10.000 περιπτώσεις το καθένα τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανέφερε τα υψηλότερα καθημερινά περιστατικά κορωνοϊού από το τελευταίο ρεκόρ του Μαΐου 2020 την Παρασκευή 9/10/2020, ωθώντας τις αρχές της Μόσχας να σκεφτούν το κλείσιμο μπαρ και νυχτερινών κέντρων- επιβολής δηλαδή νέων μέτρων προστασίας .
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε περισσότερα από 17.000 κρούσματα την Πέμπτη (8/10/2020), με τον υπουργό Υγείας, Matt Hancock να προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται σε «επικίνδυνη στιγμή».
Πολλά μέρη της βόρειας Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας έχουν θέσει αυστηρότερους περιορισμούς στην κοινωνία για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την αυξανόμενη εξάπλωση της νόσου.
Η έκρηξη στα κρούσματα δημιουργεί το λεγόμενο το 2ο κύμα εξάπλωσης κορωνοϊού
Σύμφωνα με τους ειδικούς. τα συστατικά του εκρηκτικού επιδημιολογικού κοκτέιλ ποτίζουν όλες τις χώρες:
  • Ο συνδυασμός της πτώσης της θερμοκρασίας που αυξάνει τον συνωστισμό.
  • Η κοινωνική κόπωση από τα απανωτά περιοριστικά μέτρα και την ψυχολογική αναταραχή.
  • Το μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στα μοριακά τεστ και είναι ασυμπτωματικοί, κινητές βόμβες.
  • Η πίεση που δέχονται τα συστήματα Υγείας για την κάλυψη των ασθενών και ιδιαίτερα όσων χρειάζονται ΜΕΘ, μετά από χρόνια περικοπών λιτότητας, σε μια σειρά χώρες, ιδίως του ευρω-νότου.
Οι εξελίξεις στο εμβόλιο - Συμβάσεις υπέγραψε η Κομισιόν για τα πιθανά εμβόλια
Η Κομισιόν ενέκρινε τρίτη σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία Janssen Pharmaceutica NV, μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες Janssen της Johnson & Johnson.
Η σύμβαση θα επιτρέψει στα κράτη μέλη, αμέσως μόλις αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της COVID-19, να αγοράσουν εμβόλια για 200 εκατ. άτομα.
Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν εμβόλια για επιπλέον 200 εκατ.άτομα.
Τα κράτη - μέλη θα μπορούν επίσης να αποφασίσουν να δωρίσουν τα εμβόλια σε χώρες χαμηλότερου ή μεσαίου εισοδήματος ή να τα ανακατευθύνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η Κομισιόν έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την AstraZeneca και με την Sanofi-GSK και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία διερευνητικές συνομιλίες με τις εταιρείες CureVac, BioNTech-Pfizer και Moderna.
Προμήθεια του φαρμάκου Veklury
Επιπροσθέτως, η Κομισιόν υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο κοινής προμήθειας με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead για την προμήθεια ποσότητας του φαρμάκου Veklury, της εμπορικής ονομασίας της ρεμδεσιβίρης, επαρκούς για έως και 500.000 θεραπευτικές αγωγές, καθώς και για τη δυνατότητα αύξησης της προμήθειας πέραν των 500.000 θεραπευτικών αγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης