Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη χρήση χημικών στο μαθητικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη χρήση χημικών στο μαθητικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας
ΕΛ.ΑΣ.: Η απάντηση για τη χρήση χημικών στο μαθητικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας
Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην ένταση και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.
«Κατά το χρόνο διαβούλευσης, προκειμένου πενταμελής αντιπροσωπεία μαθητών να εισέλθει στο υπουργείο Παιδείας, περίπου 200 άτομα, από οποία 50-70 είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, άρχισαν να εκτοξεύουν, πέτρες, μπουκάλια, σίδερα, καπνογόνα, βαρελότα και ξύλα προς τον προαύλιο χώρο», τονίζει -μεταξύ άλλων- η ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνει επίσης, ότι συνελήφθη μαθητής γιατί πετούσε πέτρες κατά των αστυνομικών από τον προαύλιο χώρο πολυκαταστήματος.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια σημερινής συνάθροισης έξω από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι, όπου συγκεντρώθηκαν περί τα 800 άτομα, εξελίχθηκαν τα ακόλουθα περιστατικά:
Κατά το χρόνο διαβούλευσης, προκειμένου πενταμελής αντιπροσωπεία μαθητών να εισέλθει στο υπουργείο, 200 περίπου άτομα, από οποία 50-70 είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, άρχισαν να εκτοξεύουν, πέτρες, μπουκάλια, σίδερα, καπνογόνα, βαρελότα και ξύλα προς τον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά διασπάστηκαν σε τρεις ομάδες, από τις οποίες η μία έσπασε πόρτα παρακείμενης παιδικής χαράς και άρχισε από εκεί να εκτοξεύει αντικείμενα στο χώρο του υπουργείου, η δεύτερη κινήθηκε προς την είσοδο vip του υπουργείου και η τρίτη επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε απόσταση 100 περίπου μέτρων, στην συμβολή των οδών Α. Παπανδρέου και Αιγαίου.
Οι αστυνομικοί για να αποκρούσουν τις επιθέσεις προχώρησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων και τα άτομα αποχώρησαν προς παρακείμενο πολυκατάστημα, όπου ανασυντάχθηκαν, επανήλθαν στο υπουργείο και επιτέθηκαν άλλες 2 φορές στις αστυνομικές δυνάμεις. Ενώ η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του πολυκαταστήματος και αφού άρχισαν να σπάνε μάρμαρα, επιτέθηκαν και πάλι στις αστυνομικές δυνάμεις.
Στη συνέχεια περί τα 50 άτομα παρέμειναν στην γέφυρα του πολυκαταστήματος και επιτίθεντο επανειλημμένα στις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι τις 14:00, οπότε και αποχώρησαν.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθη ημεδαπός μαθητής, γιατί πετούσε πέτρες κατά των αστυνομικών από τον προαύλιο χώρο του πολυκαταστήματος.
Προκλήθηκαν φθορές σε αστυνομικά κράνη και ασπίδες, ενώ στο πολυκατάστημα προκλήθηκαν φθορές σε κολωνάκια, στο πλακόστρωτο και σε σχάρες φρεατίων. Επιπλέον, από φωτοβολίδες προκλήθηκε πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, η οποία σβήστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης