Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sobyanin (Ρωσία): Το 50% των ασθενών με Covid-19 άνω των 65 - Συστήνει υπομονή μέχρι τη μαζική παραγωγή του εμβολίου

Sobyanin (Ρωσία): Το 50% των ασθενών με Covid-19 άνω των 65 - Συστήνει υπομονή μέχρι τη μαζική παραγωγή του εμβολίου
Ο δήμαρχος της Μόσχας ζήτησε από τους κατοίκους «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για μερικούς μήνες» μέχρι ν’ αρχίσει η μαζική παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού
Ο δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin ζήτησε από τους Μοσχοβίτες «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση μερικούς μήνες» μέχρι ν’ αρχίσει η μαζική παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ώστε η διασπορά του μολυσματικού ιού να μην οδηγήσει την πόλη σε κατάρρευση.
«Φυσικά, ο κόσμος έχει ήδη κουραστεί ψυχολογικά, έπαψε να φοβάται, κουράστηκε να ακολουθεί τις συστάσεις των γιατρών.
Όλα αυτά είναι κατανοητά, αλλά πρέπει να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση για μερικούς ακόμη μήνες γιατί πλησιάζει η περίοδος της μαζικής παραγωγής του εμβολίου που θα λύσει γενικά το πρόβλημα», δήλωσε ο Sobyanin καλώντας του συμπολίτες του να τηρούν τα μέτρα, και να κάνουν οτιδήποτε ώστε να αποφευχθεί μια οποιαδήποτε κατάρρευση.

Εν τω μεταξύ, στο 50% έφθασε στην Μόσχα μέσα σε δύο μήνες το ποσοστό των ασθενών με Covid-19 ηλικίας άνω των 65 ετών
Στην Μόσχα το ποσοστό των ασθενών με Covid-19 ηλικίας άνω των 65 ετών, έφτασε μέσα σε δύο μήνες το 50% , δήλωσε σήμερα 9/10 ο δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin.
«Εάν στις αρχές της πανδημίας οι ασθενείς με κορωνοϊό ηλικίας άνω των 65 ετών αποτελούσαν περίπου το 20% του συνολικού αριθμού των νοσησάντων στα νοσοκομεία, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου το ποσοστό τους προσέγγισε σταθερά το 50%» δήλωσε ο Sobyanin.
Παράλληλα ωστόσο είπε ότι μετά την λήψη των περιοριστικών μέτρων (εργασία εξ αποστάσεως) για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου, παρά μόνο κατά 10-11% σε σχέση με τα τέλη Σεπτεμβρίου, ποσοστό που είναι μικρό.
Στην ουσία προσέθεσε δεν μειώθηκε και ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών που χρησιμοποιούν τα μέσα συγκοινωνιών και πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.
Ο Δήμαρχος της Μόσχας είπε επίσης ότι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας μειώθηκε κατά 40% σε σχέση με την έκρηξη των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την άνοιξη.
Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 1000 εισαγωγές καθημερινά σε σχέση με τις 1700 που ήταν την άνοιξη, είπε ο Sobyanin.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης