Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία θα επιβάλλει επιπλέον φόρο 318 εκατ. δολαρίων στις τράπεζες για τη χρηματοδότηση πρόωρων συντάξεων

Η Δανία θα επιβάλλει επιπλέον φόρο 318 εκατ. δολαρίων στις τράπεζες για τη χρηματοδότηση πρόωρων συντάξεων
Το σχέδιο της κυβέρνησης κερδίζει τη στήριξη της αντιπολίτευσης
Το σχέδιο της κυβέρνησης της Δανίας να χρηματοδοτήσει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για κατηγορίες εργαζομένων, εισάγοντας έναν επιπλέον φόρο στον χρηματοπιστωτικό κλάδο κερδίζει και την υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να γίνει νόμος το 2021.
Μετά από διαπραγματεύσεις έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σάββατου (10/10/2020), η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με κόμματα της αντιπολίτευσης για να υποστηρίξει την πρόταση.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τώρα πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για την επιβολή επιπλέον  ετήσιων φόρων ύψους 2 δισεκατομμυρίων κορωνών (318 εκατομμυρίων δολαρίων) στον χρηματοπιστωτικό τομέα για την ενίσχυση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, όπως γράφει το Bloomberg.
«Ο τομέας αυτός αποκόμισε δισεκατομμύρια τα τελευταία δύο χρόνια, και ως εκ τούτου μια επιπλέον συνεισφορά είναι πλήρως δίκαιη», δήλωσε ο Morten Bodskov, υπουργός αρμόδιος για φορολογικά θέματα.
«Εκείνοι που έχουν εργαστεί και έχουν εργαστεί σε μια μακρά επαγγελματική ζωή έχουν πλέον δικαίωμα σε αξιοπρεπή συνταξιοδότηση», σημείωσε.
Περίπου 41.000 Δανοί θα επιλεγούν για πρόωρη συνταξιοδότηση έως το 2022 αρκεί η πρόταση αυτή να εγκριθεί στη σχετική ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο τον Νοέμβριο.
Τουλάχιστον 24.000 από τους υποψήφιους συνταξιούχους αναμένεται να αποδεχθούν την προσφορά.
Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της Δανίας αντιτάχθηκε έντονα στο σχέδιο λέγοντας πως θα οδηγήσει μόνο σε αύξηση των χρεώσεων για τους πελάτες του.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης