Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτική θύελλα για το πρωτοσέλιδο της Αυγής - Είναι πραγματικά ντροπή, δηλώνει η κυβέρνηση - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική θύελλα  για το πρωτοσέλιδο της Αυγής -  Είναι πραγματικά ντροπή, δηλώνει η κυβέρνηση - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
Θύελλα αντιδράσεων για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αυγή"

Πολιτική "θύελλα" ξέσπασε με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αυγή", με κεντρικό τίτλο «δεν είναι αθώοι» και φωτογραφίες των κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά.
«Πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία.
Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες», αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα.
"Eίναι πραγματικά ντροπή να βλέπουμε σήμερα ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο να απευθύνεται στον δημοκρατικό κόσμο", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ανέφερε ότι «όλοι οι Έλληνες ένιωσαν ανακούφιση και μια πίστη στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, βλέποντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.
Το σύνθημα "δεν είναι αθώοι" είναι ένα σύνθημα που ακούστηκε απ' όλους τους Έλληνες και μέσα στην αναμονή για την απόφαση του Δικαστηρίου ταυτίστηκε με την οργή τους απέναντι σε νεοναζιστικά μορφώματα».
Υπογράμμισε ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και Μητσοτάκη παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι της Χρυσής Αυγής.
«Είναι μία απαράδεκτη και θα έλεγα πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή για την "Αυγή", που είναι ένα ιστορικό έντυπο και πραγματικά λυπάμαι γι΄ αυτό το πρωτοσέλιδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
Κατά τον ίδιο, η εφημερίδα θα έπρεπε κανονικά να πάρει αποστάσεις σήμερα,  ώστε να θεωρηθεί λάθος της,  αλλά εφόσον εξακολουθεί να υιοθετεί αυτή τη θέση «θα είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορία του εντύπου αλλά συνολικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υιοθετώντας τέτοιες πρακτικές δείχνει να διολισθαίνει από ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την εξουσία ξανά στο περιθώριο μονοψήφιων ποσοστών».
Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οι άνθρωποι αυτοί οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Σαμαρά.
Επί 4,5 χρόνια δεν είδαν να εξελίσσεται η δίκη με τους ρυθμού που θα έπρεπε, με διάφορες προφάσεις ενώ σε όλο το μεσοδιάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με διάφορους τρόπους χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο για κομβικά θέματα όπως ήταν το να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο πολίτης καταλαβαίνει ότι σε κομβικά σημεία της νεότερης ιστορίας της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση συνέπραξε με τη Χρυσή Αυγή σε πολλές περιπτώσεις.
Δυστυχώς.
 Όταν ήταν στην αντιπολίτευση συνέπλευσε με τη Χρυσή Αυγή και τον κ. Κουβέλη για να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά ενώ ως κυβέρνηση χρησιμοποίησε ψήφους της ΧΑ κι έλεγε ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι στην περίπτωση του εκλογικού νόμου.
Σε πολλές περιπτώσεις εργαλειοποίησε τη συμμετοχή της ΧΑ σε επικοινωνιακά σόου όπως στο Καστελόριζο και σε πάρα πολλές περιπτώσεις ακόμη και μέχρι πρόσφατα είδαμε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να μειώσει τις ποινές, να μην υπάρξει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων κι όλα αυτά τα ζητήματα προκειμένου να φθάσει η ΧΑ μέχρι τις εκλογές του 2019 μήπως και μπορέσει να κόψει την αυτοδυναμία από τη ΝΔ.
 Ευτυχώς οι πολίτες άκουσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο βασικό πολιτικό διακύβευμα που έθεσε να αφήσει τη ΧΑ εκτός Βουλής και το έκαναν».
Σχετικά με το ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων για όσους εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «η προσπάθεια που κάνει η αντιπολίτευση είναι να δημιουργήσει μια σύγχυση.
Εάν νομοθετήσουμε κάτι, δεν θα αφορά αναδρομικά την δίκη της Χρυσής Αυγής η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.
Φρόντισε γι΄ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσουν στα μαλακά».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «το πολιτικό σύστημα έπρεπε να κοιτάζει μπροστά κι εκεί που βλέπει μια ομοθυμία του ελληνικού λαού να αφήσει πίσω τέτοιου είδους ναζιστικά μορφώματα, προσπαθεί να δημιουργήσει μια σύγχυση ο ΣΥΡΙΖΑ για να ψάξει να βρει από κάπου να πιαστεί προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματά του στο εσωτερικό του».
Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν εξαντλείται το θέμα της Χρυσής Αυγής.
 Είναι θέμα Δημοκρατίας. Καταφέραμε σαν χώρα παρά τα 10 χρόνια κρίσης να αντέξουμε απέναντι σε τέτοιου είδους μορφώματα και να τα βάλουμε στην άκρη.
Και δεν κατανοώ γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση εγκλωβίζεται σε αυτού του είδους τη συζήτηση και θέλει να στείλει στο βούρκο την πολιτική συζήτηση».
Σχετικά με τον επιδιωκόμενο διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Βουλή, με πλαστές βεβαιώσεις που κατέθεσε η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου, ο κ. Πέτσας ανέφερε τι «κανένα ρουσφέτι δεν έγινε σε ό, τι αφορά τον διορισμό της κ. Ζαρούλια.
Όταν έγινε γνωστή η πρόθεση να προχωρήσει αυτός ο διορισμός, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδειξαν τα αντανακλαστικά τους το ίδιο βράδυ».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Πέτσα: Καλό θα ήταν η ΝΔ να είναι πιο προσεκτική

«Με πρωτοφανή συντονισμό, η Ν.Δ. και οι καλοθελητές της λίστας Πέτσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν την «Αυγή», την Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες για σχέσεις με τους νεοναζί εγκληματίες.
Φανερώνουν έτσι ότι το βασικό τους άγχος ποτέ δεν ήταν η καταδίκη των νεοναζί», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ν. Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στ. Πέτσα.
Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει πως «δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω της διεξαγωγής της δίκης, είχε χαρακτηριστικά πει "η Χ.Α. είναι σαν να μην υπάρχει" και είχε χρησιμοποιήσει ξανά τη θεωρία των δύο άκρων.
Δήλωση για την οποία πανηγύριζαν οι υπόδικοι τότε νεοναζί.
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τα συγκροτήματα που συστηματικά ξέπλεναν τους νεοναζί, με στημένα ρεπορτάζ για προστασία ηλικιωμένων στα ΑΤΜ».
Υπογραμμίζει πως «η ΝΔ., που βρέθηκε με τους νεοναζί στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που λίγες μέρες πριν από την απόφαση διόρισε παράνομα την Ζαρούλια στη Βουλή και που ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά συνομιλούσε με τους Χρυσαυγίτες, καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτική».
 «Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Γεωργιάδης : Είναι χυδαίο - Μέρα ντροπής για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μέρα ντροπής για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αυγή χαρακτηρίζει τη σημερινή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδης.
Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΝΔ που κατηγορεί για γκεμπελισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η «Αυγή» πήρε ένα σύνθημα που αφορούσε την ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τον κομματικοποίησε «και υπονοεί ότι χρειαζόμαστε ποινική καταδίκη του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη».
«Αυτό δεν είναι δείγμα ήθους είναι δείγμα ανηθικότητας και παντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε και χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδο χυδαίο και απέλπιδα προσπάθεια να καπελωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στη σκιά των πρόσφατων αποκαλύψεων Κοντονή, που κατά τον ίδιο, προκάλεσαν πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε ότι η Χρυσή Αυγή επί Σαμαρά πήγε φυλακή και επί Τσίπρα αποφυλακίστηκε,  ενώ όταν χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούσε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγει από τη δεινή θέση με τη Χρυσή Αυγή καταφεύγει στη λάσπη

Με έντονο τρόπο καταγγέλλει η ΝΔ το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή», με αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και την αντιπαράθεση γύρω από τον νέο Ποινικό Κώδικα και τις ποινές που πρόκειται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα (12/10).
«Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά.
 Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής».
Και το σχόλιο της ΝΔ καταλήγει: «Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη.
Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

Κίνημα Αλλαγής: Είναι απόδειξη πανικού του ΣΥΡΙΖΑ

«Το άθλιο πρωτοσέλιδο της Αυγής, είναι απόδειξη του πανικού του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ,» το στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ, γιατί με τις αλλαγές του στον ποινικό κώδικα δεν στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής».
Προσθέτει πως ο «διχαστικός λόγος συγκεκριμένων κομμάτων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να επωασθεί και πάλι το αυγό του φιδιού κα το ζήσαμε και στο παρελθόν».
ΤΟ ΚΙΝΑΛ καταλήγει αναφέροντας ότι «μία είναι η απαίτηση των δημοκρατικών πολιτών σήμερα.  
Να κλείσουμε το δρόμο στους νεοναζί.
Με πρώτο και άμεσο βήμα την ψήφιση της τροπολογίας μας ,που αποκλείει τη συμμετοχή της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές».

Το πρωτοσέλιδο

Με κεντρικό τίτλο, «δεν είναι αθώοι» και φωτογραφίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η εφημερίδα αναφέρει «πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία.
Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες».
Image
Η απάντηση της «Αυγής» στη ΝΔ

«Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται.
Και μην παραχαράσσετε την ιστορία», απαντά η «Αυγή» στην ανακοίνωση της ΝΔ.
«Δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο. Λιγότερο θράσος λοιπόν», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει μεταξύ άλλων «τις υποδείξεις ας τις κάνει η ΝΔ στα μέσα της λίστας Πέτσα.
Αυτά που παλιότερα δόξαζαν την ΧΑ για την κοινωνική της προσφορά και τα αιρετικά της τατουάζ και σήμερα αποθεώνουν την ΝΔ για την αδιάλλακτη αντιφασιστική της στάση».
Ολόκληρη η απάντηση της «Αυγής»:
«Αγανάκτησε η Νέα Δημοκρατία, επειδή η «Αυγή» αρνείται να της πιστώσει την «τεράστια» συμβολή στην εξουδετέρωση της ναζιστικής συμμορίας.
Δεν υιοθετεί δηλαδή ένα ηρωικό αλλά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο αφήγημα που τα κυβερνητικά διαφημιστικά επιτελεία περιφέρουν μέσω της λίστας Πέτσα, τόσο μανιωδώς που κοντεύουν να το πιστέψουν και τα ίδια.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αρνήθηκαν να δείξουν αδιαφορία, απάθεια ή ανοχή απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που ξέπλυναν τους μαχαιροβγάλτες με τις αρβύλες, δικαιολόγησαν τα κίνητρα και τις ενέργειές τους, επιχείρησαν να τους ενσωματώσουν πολιτικά, τους χτύπησαν φιλικά στην πλάτη και τους αποκάλεσαν με τα μικρά τους ονόματα.
Γνωρίζουν ποιοι ήταν αυτοί που συνυπήρξαν και εξακολουθούν να συνυπάρχουν με την ΧΑ στα συλλαλητήρια του μίσους για το Μακεδονικό, και στα όργια βίας από τα οποία συνοδεύτηκαν, καθώς και στις ρατσιστικές κινητοποιήσεις κατά των προσφύγων.
Δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο. Λιγότερο θράσος λοιπόν.
Ο κόσμος λοιπόν τα γνωρίζει αυτά.
Εμείς απλώς τα υπενθυμίζουμε. Τις υποδείξεις ας τις κάνει η ΝΔ στα μέσα της λίστας Πέτσα.
Αυτά που παλιότερα δόξαζαν την ΧΑ για την κοινωνική της προσφορά και τα αιρετικά της τατουάζ και σήμερα αποθεώνουν την ΝΔ για την αδιάλλακτη αντιφασιστική της στάση.
Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται.
Και μην παραχαράσσετε την ιστορία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης