Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Θα συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα το ράλι ανόδου στις μετοχές παγκοσμίως - Οι 3 λόγοι

tags :
UBS: Θα συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα το ράλι ανόδου στις μετοχές παγκοσμίως - Οι 3 λόγοι
Μακροπρόθεσμα, οι επενδυτές πρέπει να τοποθετήσουν τα χαρτοφυλάκια τους για να επωφεληθούν από την άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς, αναφέρει η UBS
Βραχυπρόθεσμη αστάθεια βλέπει η UBS στις αγορές, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ωστόσο, μεσοπρόθεσμα, οι μετοχές θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία χάρη σε μια πιθανή συμφωνία δημοσιονομικής τόνωσης, την διευκολυντική νομισματική πολιτική και τις θετικές εξελίξεις στον χώρο υγειονομικής περίθαλψης.
Τα πάντα, από τις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ, έως την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και την αύξηση των lockdown στην Ευρώπη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 θα μπορούσαν να βλάψουν τις μετοχές βραχυπρόθεσμα.
Αλλά μακροπρόθεσμα, οι επενδυτές πρέπει να τοποθετήσουν τα χαρτοφυλάκια τους για να επωφεληθούν από την άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς, δήλωσε η UBS.
"Μια συμφωνία τόνωσης θα επιτευχθεί τελικά, οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παραμένουν υποστηρικτικές και οι ιατρικές εξελίξεις εξακολουθούν να έχουν περιθώριο να εκπλήξουν", ανέφερε η UBS.
Για να επωφεληθούν από το επόμενο σκέλος του ράλι στο χρηματιστήριο, η UBS δίνει και κάποιες συμβουλές:

1. Μεσαία κεφαλαιοποίηση ΗΠΑ

Αντί να επιλέγουν μεταξύ αξίας και ανάπτυξης, οι επενδυτές μπορούν να κερδίσουν περισσότερα στις κυκλικές μετοχές, χωρίς να υποβαθμίσουν την ανάπτυξη αγοράζοντας μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με την UBS.
"Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η αύξηση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης θα ξεπεράσει τα μεγάλα ανώτατα όρια κατά το επόμενο έτος, κάτι που θα πρέπει να είναι βασικός παράγοντας διαχείρισης κεφαλαίου", εξήγησε η UBS.

2. Μετοχές αξίας στις αναδυόμενες αγορές

Μετά από μια δεκαετία χαμηλών επιδόσεων, οι μετοχές αξίας εντός του χώρου των αναδυόμενων αγορών αναμένεται να καλύψουν την ανάπτυξη τους εν μέσω κυκλικής ανάκαμψης, δήλωσε η UBS, προσθέτοντας ότι αυτές οι μετοχές προσφέρουν ελκυστικά μερίσματα σε έναν κόσμο με χαμηλά επιτόκια.
"Με βάση τα προηγούμενα επεισόδια της αύξησης αξίας το 2016 και το 2018, πιστεύουμε ότι η αξία έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον δείκτη MSCI EM κατά 10% έως 15% τους επόμενους 6 έως 12 μήνες", δήλωσε η UBS.

3. Μετοχές του ΗΒ

Η ανάκαμψη των κερδών το 2021 θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση των μετοχών του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την UBS, οι οποίες αναμένεται να επωφεληθούν από την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19 και από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Επιπλέον, η UBS βλέπει μια συμφωνία Brexit πιο πιθανή, κάτι που θα βοηθούσε τις μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.
"Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μία από τις φθηνότερες ανεπτυγμένες αγορές και διαπραγματεύεται με discount 30% στον δείκτη MSCI AC World, σε σύγκριση με τον 10ετή μέσο όρο του 10%.
Η έκθεση στον τομέα του ΗΒ είναι στραμμένη προς αμυντικές μετοχές και την υγειονομική περίθαλψη, τα οποία βλέπουμε τόσο πιο ανθεκτικά", κατέληξε το UBS.

4. Παγκόσμιες καταναλωτικές αλυσίδες

Ένας συνδυασμός εύκολης νομισματικής πολιτικής και φορολογικής τόνωσης θα πρέπει να υποστηρίζει τις δαπάνες των καταναλωτών μετά την πανδημία, δήλωσε η UBS, σημειώνοντας ότι η εισοδηματική στήριξη από τις κυβερνήσεις δεν δαπανάται για ταξίδια και αναψυχή, αλλά για διαρκή αγαθά.
"Βλέπουμε τις παγκόσμιες καταναλωτικές αλυσίδες ως τους κύριους δικαιούχους ενός βελτιωμένου περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την καλύτερη αύξηση των κερδών σε λογικές αποτιμήσεις", εξήγησε η UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης