Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο η πανδημία και τα μέτρα στήριξης - Στο +0,7% ο DAX, τα futures της Wall +0,3%

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο η πανδημία και τα μέτρα στήριξης - Στο +0,7% ο DAX, τα futures της Wall +0,3%
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα, ενώ η Ιταλία ετοιμάζεται για πρόσθετους περιορισμούς
(upd) Ήπια άνοδο καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς καλπάζουν τα κρούσματα του κορωνοϊού.
Στο επίκεντρο παραμένουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,3%, με τις μετοχές των εταιριών τηλεπικοινωνίας και κατασκευής αυτοκινήτων να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.
Ο δείκτης έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη για δεύτερη συνεχή εβδομάδα καθώς υπάρχουν προσδοκίες για νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και για νίκη των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Την άνοδο, ωστόσο, περιορίζει η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 που δημιουργεί περισσότερες πιθανότητες για περαιτέρω περιοριστικά μέτρα.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα, ενώ η Ιταλία ετοιμάζεται για πρόσθετους περιορισμούς.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο +0,7% στις 13.140 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,2% στις 6.027 μονάδες.
Στις 4.994 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 1%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,5% στις 19.692 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,4% στις 6.976 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται 0,3%.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 25,4  μονάδες.

Ράλι στις αγορές της Κίνας, προσδοκίες για την ανάκαμψη - Στο +2,5% ο Shanghai Composite

Ράλι καταγράφουν τα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.
Οι επενδυτές επέστρεψαν με θετική διάθεση στις αγορές της Κίνας, μετά την 8ήμερη αργία της Χρυσής Εβδομάδας, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη στον τουρισμό και την υποχώρηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
O ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, σημειώνει άνοδο 0,8% σε υψηλά 2,5 ετών, με όχημα τα κέρδη στα κινεζικά blue chips.
Από τις αρχές του έτους, τα κινεζικά blue chips έχουν σημειώσει άνοδο 17%, έναντι +8% για τις εισηγμένες στον S&P 500.
Οι αγορές κρατικών ομολόγων της Κίνας από ξένους επενδυτές ενισχύθηκαν με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών τον προηγούμενο μήνα.
Ο Asia Dow σημείωνε άνοδο 0,85% στις 3.370 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 2,5% στις 3.355 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,26% στις 23.558 μονάδες, λόγω των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε άλμα 2,2% στις 24.657  μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 0,16% στις 40.574 μονάδες.
Πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 1% στα 40,16 δολ. το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου brent να διαπραγματεύεται στα 42,4 δολ. το βαρέλι με πτώση 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης