Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φαιδρό επιχείρημα ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από τον ναζισμό μια νεκρή ιδεολογία

Φαιδρό επιχείρημα ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από τον ναζισμό μια νεκρή ιδεολογία
Ο ναζισμός ή εθνικοσοσιαλισμός ως ιδεολογία δεν υφίσταται, υπήρξε ως φαινόμενο στην Γερμανία στον μεσοπόλεμο και κορύφωσε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έκτοτε έχει εκλείψει δεν έχει κοινωνικά ερείσματα, ούτε αποτελεί ζωντανή ιδεολογία.
Το επιχείρημα που προβάλλεται εσχάτως ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από τον ναζισμό και ότι οι νεοναζιστικοί θύλακες δεν χωρούν στην Ελλάδα αποτελεί επιχείρημα που αγγίζει τα όρια του γραφικού.
Η ελληνική δημοκρατία, όπως και όλες οι δημοκρατίες διεθνώς δεν κινδυνεύουν από τον ναζισμό καθώς δεν αποτελεί απειλή.
Ο ναζισμός ή εθνικοσοσιαλισμός ως ιδεολογία δεν υφίσταται, υπήρξε ως φαινόμενο στην Γερμανία στον μεσοπόλεμο και κορύφωσε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έκτοτε έχει εκλείψει δεν έχει κοινωνικά ερείσματα, ούτε αποτελεί ζωντανή ιδεολογία.
Περισσότερο αναφέρεται από ορισμένους ως ιστορικό γεγονός και όχι ως υπαρκτή ιδεολογία.
Π.χ. το βιβλίο του Hitler ο Αγών μου μπορεί να έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ σε πωλήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί ζωντανή, υπαρκτή ιδεολογία.
Γιατί όμως οι έλληνες πολιτικοί επικαλούνται τον ναζισμό και γιατί δαιμονοποιείται ο ναζισμός;
Προφανώς υπήρξαν πολλές ιδεολογίες που κατέφυγαν στις γενοκτονίες που είναι απεχθέστατες μορφές αλλαγής της σύνθεσης των κοινωνιών.
Η ναζιστική Γερμανία, η κομουνιστική Ρωσία και η Κομουνιστική Κίνα ή η Κομουνιστική Καμπότζη με τους Ερυθρούς Χμερ ήταν καθεστώτα που προχώρησαν σε αποτρόπαιες γενοκτονίες.
Όμως γιατί δαιμονοποιήθηκε ο ναζισμός;
Κυρίως γιατί οι ναζιστές επιχείρησαν να αφανίσουν τους εβραίους από την Γερμανία, τα κρεματόρια ήταν ένα ιστορικό έγκλημα, το οποίο υπερπροβλήθηκε από το Hollywood.
Ο στόχος των εβραίων ήταν ένας να νομιμοποιήσουν ότι παράνομες ενέργειες έχουν κάνει στην Παλαιστίνη εκδιώκοντας και σκοτώνοντας παλαιστινίους.
Αν και ιστορικά τα σημερινά εδάφη του Ισραήλ αποτελούν και τα ιστορικά εδάφη των εβραίων εντούτοις η κατάσταση με την Παλαιστίνη δεν τιμάει το Ισραήλ που είναι το δυνατό κράτος της περιοχής.
Ο ναζισμός λοιπόν δεν αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία, όποιος το αναφέρει ή το πιστεύει μάλλον υποκρίνεται, υιοθετεί ένα επιχείρημα που δεν έχει καμία ρεαλιστική βάση, είναι πρόσχημα για να συγκαλυφθεί το όργιο παρεμβάσεων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Επίσης ένας καθαρός πατριώτης, ένας γνήσιος εθνικός πολίτης ή εθνικιστής κατά άλλους δεν μπορεί να είναι ναζιστής, αποτελεί προσβολή στις πατριωτικές συνειδήσεις ο ναζισμός οπότε είναι αστείο να μιλούμε για δημοκρατία που απειλείται από τον ναζισμό, είναι φαιδρό επιχείρημα. 

Ας δούμε λίγο ορισμένα δεδομένα....


-Η πολιτική παρέμβαση ώστε να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο από νομικούς κύκλους.
-Στήθηκε λαϊκό δικαστήριο έξω από τον Άρειο Πάγο εξέλιξη προσβλητική για την δημοκρατία.
-Προσβολή για την δημοκρατία ήταν ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος που δήθεν επικαλείται την δημοκρατία ανέφερε ότι… δεν είναι αθώοι πριν την απόφαση του δικαστηρίου.
Το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά καταπατήθηκε προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου.
-Τα πολιτικά κόμματα κατηγορούν την Χρυσή Αυγή ως ναζιστική οργάνωση και το δικαστήριο την καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση αλλά… τα δημοκρατικά κόμματα φαίνεται ότι δεν σέβονται ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας.
-Μέρος της κοινωνίας αναγνωρίζει τις πολιτικές παρεμβάσεις και αυτό φάνηκε και από την αντίδραση του δημοσιεύματος της Αυγής… για την Χρυσή Αυγή και την δήθεν εμπλοκή της ΝΔ.
Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ψέματα, εξαπατούν την ελληνική κοινωνία όταν αναφέρουν ότι υπήρξε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή.
Ξέρουν ότι αυτό είναι κατασκευασμένο επιχείρημα, αποτελεί όμως απόδειξη ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν εμπλακεί και μεθοδεύσει με εξωπραγματικές παρεμβάσεις την απόφαση του δικαστηρίου.
-Αποκαλύπτεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει την άρση της ασυλίας του πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λαγού πριν καν βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

Έχουν συμβεί πολλά που δείχνουν πολιτική μεθόδευση, δείχνουν ότι έχει στηθεί ένα πολιτικό αλισβερίσι μεταξύ πολιτικών και δικαιοσύνης κατά της Χρυσής Αυγής.
Η μεν ΝΔ γιατί θέλει να τελειώνει με την ακροδεξιά ή το εθνικιστικό κίνημα που την εμπόδιζε στο έργο της και ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί λόγω της πολιτικής τους ανυπαρξίας αναζητάει ένα θέμα που έχει κάποια κοινωνική αναφορά και συσπειρώνει το υπό διάλυση κόμμα.
Το πολιτικό κλίμα είναι νοσηρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης