Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξαιτίας της υπόθεσης Navalny

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξαιτίας της υπόθεσης Navalny
Ο κατάλογος των φυσικών και νομικών προσώπων εναντίον των οποίων θα επιβληθούν κυρώσεις, θα αποφασιστεί στις προσεχείς συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες (μετά τις 14.10.2020) 
Στην επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους που θεωρούν ύποπτους για τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Al. Navalny με νευροτοξικό παράγοντα προχωρούν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζοντας το γαλλογερμανικό σχέδιο που είχε προταθεί νωρίτερα.
Το Βερολίνο και το Παρίσι υπέβαλαν την πρότασή τους στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο στις 12 Οκτωβρίου 2020.
Ειδικότερα σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι υπουργοί υποστήριξαν ότι δεν έχουν αξιόπιστες εξηγήσεις από τη Μόσχα για αυτό που ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων(ΟΑΧΟ) δήλωσε, ότι βρέθηκε σο σώμα του Navalny ο απαγορευμένος νευροτοξικός παράγοντας Novichok.
Σύμφωνα με διπλωμάτη που επικαλείται το πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες, ο κατάλογος των φυσικών και νομικών προσώπων εναντίον των οποίων θα επιβληθούν κυρώσεις, δεν εγκρίθηκε στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
"αλλά με την κατάρτιση του θα ασχοληθούν οι πρέσβεις της ΕΕ στις προσεχείς συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες, δηλαδή από την Τετάρτη (14.10.2020)"

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης