Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ινστιτούτο Friedrich Naumann: Βραβεία Καινοτομίας κι Επιχειρηματικότητας «INNOVATE GREECE 2020»

Ινστιτούτο Friedrich Naumann: Βραβεία Καινοτομίας κι Επιχειρηματικότητας «INNOVATE GREECE 2020»
Απονεμήθηκαν φέτος για 2η φορά τα βραβεία Καινοτομίας κι Επιχειρηματικότητας από το φιλελεύθερο Ίδρυμα Friedrich Naumann για την Ελευθερία
Σε μία σπουδαία βραδιά, παρά τις δυσκολίες που προξενούν τα μέτρα κατά της πανδημίας, απονεμήθηκαν φέτος για 2η φορά τα βραβεία Καινοτομίας κι Επιχειρηματικότητας “Innovate Greece 2020”.
Το φιλελεύθερο Ίδρυμα Friedrich Naumann για την Ελευθερία, ένωσε τις δυνάμεις του με το ΙΜΕΔΑ (Ινστιτούτο Μηχατρονικής) και το ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) για να τιμήσουν τις εταιρείες που διακρίνονται τα τελευταία χρόνια χάρη στην καινοτομία, την ανθεκτικότητα και τον κοινωνικό τους αντίκτυπο.
Την οργάνωση υποστήριξαν οι Ελεύθεροι Νέοι (Young Liberals), που αποτελούν τη φιλελεύθερη πολιτική νεολαία της Ελλάδας.
Την τελετή που διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt των Αθηνών, συντόνισε χαρισματικά η εκλεκτή δημοσιογράφος κα Βίκυ Χαντζή.
Πρώτος μίλησε ο «οικοδεσπότης» και περιφερειακός Διευθυντής του Ιδρύματος για την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη κος Martin Kothee εκφράζοντας τη σταθερή προσήλωση των φιλελευθέρων στην κοινωνική οικονομία της αγοράς κι ακόμη σχολίασε τις προσπάθειές του Ιδρύματος να προωθήσει την ανάπτυξη σε όλη την περιφέρεια.
Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Ernst Reichel.
Στην ομιλία του ανέφερε ότι οι λύσεις για μια οικονομία δεν θα πρέπει να έρχονται μόνο από την προσέλκυση διεθνών κολοσσών αλλά από τη δημιουργία ενός γόνιμου περιβάλλοντος στο οποίο θα μπορούν να αναπτυχθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Δεν χρειάζονται μόνο «ελέφαντες», δήλωσε, αλλά κι ένας στρατός από «μυρμήγκια» που μπορούν να κουβαλήσουν πολλές φορές το βάρος τους.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ελληνογερμανικές σχέσεις επισημαίνοντας ότι η Γερμανία θα είναι πάντα ένας αρωγός στις προσπάθειες της Ελλάδας να διακριθεί στον διεθνή ανταγωνισμό.
Η οργανωτική επιτροπή αξιολόγησε τις υποψηφιότητες σε 5 κατηγορίες:
(α) για την κατηγορία Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου βραβεύτηκε η ξενοδοχειακή DOMOTEL Hotels and Resorts και το βραβείο παρέλαβε η CEO του ξενοδοχείου Domotel Olympia, Έβελυν Αλεξοπούλου· το βραβείο απένειμε ο κος Aret Demirci, συνεργάτης του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία·
(β) για την κατηγορία Διεθνοποίησης κι Εξωστρέφειας βραβεύτηκε η εταιρεία εμφιάλωσης FINEST ROOTS και το βραβείο παρέλαβαν οι ιδρυτές Μάνος και Νίκος Σμυρλάκης· το βραβείο απένειμε ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Ernst Reichel·
(γ) για την κατηγορία Αειφόρου Παραγωγικής Καινοτομίας βραβεύτηκε η EOLIA COSMETICS και το βραβείο παρέλαβε ο CEO Ανανίας Καραχανίδης· το βραβείο απένειμε η κα Σοφία Βαϊμάκη, Director of Sales & Marketing Grand Hyatt·
(δ) για την κατηγορία Κοινωνικής και Οικονομικής Διασύνδεσης βραβεύτηκε η εταιρεία αθλητικού ρουχισμού NICKAN και το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής Νίκος Ανδριόπουλος· το βραβείο απένειμε η κα Κατερίνα Παπανικολάου, σύμβουλος επιχειρήσεων.
Τέλος, (ε) η επιτροπή απένειμε ένα ειδικό βραβείο για τη Συνολική Προσφορά στην Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη στον Παναγιώτη Γεννηματά, επίτιμο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο (1994-2000) · το βραβείο απένειμε ο κος Απόστολος Σιώκας, Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου-Ταύρου και στέλεχος επιχειρήσεων.
Την τελετή ολοκλήρωσε ο Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος, προϊστάμενος του ελληνικού προγράμματος του Ιδρύματος Friedrich Naumann για την Ελευθερία, ο οποίος παρουσίασε το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων για την επιχειρηματικότητα προαναγγέλοντας περισσότερες καινοτόμες πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.
Στην εκδήλωση προβλήθηκαν αποσπάσματα από την τελετή του 2019, στην οποία βραβεύτηκαν η AEGEAN Airlines, η MENALON TRAIL και η μεταλλευτική IMERYS.
Επίσης, προβλήθηκε βίντεο από την 5η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το Ίδρυμα σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης