Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πρόκληση Celik (Τουρκία): Σε όσους καταφεύγουν σε απειλές δεν θα χαρίσουμε ούτε μία σταγόνα νερό

Νέα πρόκληση Celik (Τουρκία): Σε όσους καταφεύγουν σε απειλές δεν θα χαρίσουμε ούτε μία σταγόνα νερό
Δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, με δηλώσεις εναντίον της χώρας μας
Σε κυνικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Omer Celik, εξαπολύοντας επίθεση.
Την ώρα που οι νέες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, εκείνος έγραψε στο Twitter:
«Στο θέμα της προστασίας των εδαφών μας, της Γαλάζιας Πατρίδας μας και των αιθέρων μας είμαστε το πιο αποφασισμένο έθνος.»
«Όσοι θέλουν να διαπραγματευτούν είμαστε το καλύτερο κράτος για να διεξάγει κάποιος διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν κάνουμε παραχωρήσεις σε όσους επιδιώκουν την επιβολή»
«Στο πλαίσιο αυτών των αρχών λέμε "ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο"».
Και συμπλήρωσε:
«Ο πρόεδρός μας δηλώνει ότι "δεν είμαστε ποτέ η πλευρά που το σκάει από το τραπέζι. Είμαστε έτοιμοι για όσους θέλουν να λύσουν τα προβλήματα μέσω της διπλωματίας". Αλλά σε όσους καταφεύγουν σε απειλές, δεν έχουμε ούτε ένα βότσαλο, ούτε μία σταγόνα νερό να τους χαρίσουμε».
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ανέφερε επίσης:
«Η φιλία μας είναι πολύτιμη. Είμαστε πάντα υπέρ του "win-win" στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους φίλους μας. Αλλά αντιμετωπίζουμε αντίστοιχα πάντα όσους αποφεύγουν το τραπέζι και καταφεύγουν σε απειλές και επιθέσεις στο πεδίο. Όσοι θέλουν να λύσουν τα προβλήματα με την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Τουρκία ως κράτος διαθέτει υψηλή διαπραγματευτική δεινότητα. Όπως επίσης διαθέτει αντίστοιχη δύναμη για να προστατεύσει τα δικαιώματά της έναντι όσων την απειλούν αντί να προάγουν τη διπλωματία», σημείωσε ο ίδιος.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης