Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΑΧΑ: Στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS προσφέροντας μία Υποτροφία Σπουδών στο BCA College

tags :
ΑΧΑ: Στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS προσφέροντας μία Υποτροφία Σπουδών στο BCA College
H AXA Ασφαλιστική προσέφερε στα Παιδικά Χωριά SOS μία υποτροφία πλήρους φοίτησης με την υποστήριξη του BCA College
Πιστή στη στρατηγική υπεύθυνης και ανθρωποκεντρικής δράσης της, η ΑΧΑ Ασφαλιστική συνεχίζει να θέτει σε εφαρμογή μία σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ανάπτυξη μίας ισότιμης και βιώσιμης κοινωνίας.
Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020, έδωσε τη δυνατότητα σε μία νέα κοπέλα που υποστηρίζεται από τα Παιδικά Χωριά SOS να πραγματοποιήσει τις σπουδές που ονειρεύεται.
Τη σημαντική αυτή κίνηση στήριξης και αναγνώρισης του μεγάλου έργου που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS, συνέδραμε το BCA College, το οποίο αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και ακαδημαϊκό εταίρο της ΑΧΑ.
Η υποτροφία ύψους 21.000 ευρώ δόθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Αξιολόγησης των τριών οργανισμών σε μία νέα ηλικίας 19 ετών, της οποίας η οικογένεια είχε πληγεί από την οικονομική κρίση και είχε χρειαστεί, από το 2015, την αρωγή του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν στην Κυψέλη.
Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής δήλωσε: «Με αυτή την πρωτοβουλία δίνουμε τη δυνατότητα σε ένα νέο μέλος της κοινωνίας μας να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια της ζωής του και να χαράξει το μέλλον που ονειρεύεται, ξεκινώντας με μία αξιόλογη ακαδημαϊκή πορεία.
Πρόκειται για μία σημαντική κοινωνική συνέργεια, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη αποστολή της ΑΧΑ να στηρίζει την ανθρώπινη πρόοδο προστατεύοντας όσα αξίζουν.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με δύο σπουδαίους οργανισμούς, τα Παιδικά Χωριά SOS και το BCA College, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ανθρώπινους στόχους.»
Κατά την τελετή απονομής της υποτροφίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του BCA College ο κ. Κωνσταντίνος Σουρίκας, Γενικός Γραμματέας των Παιδικών Χωριών SOS δήλωσε με αφορμή τη δωρεά: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε στα Παιδικά Χωριά SOS τη σημαντική απόφαση της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, που εδώ και 14 χρόνια στηρίζει το έργο μας, να προσφέρει μία υποτροφία για πλήρη φοίτηση σε έναν από τους κλάδους σπουδών του BCA College για ένα παιδί που προστατεύουμε και υποστηρίζουμε.
Με την υποτροφία αυτή η ΑΧΑ Ασφαλιστική δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, που για διάφορους κοινωνικούς λόγους δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή τους, να σπουδάσουν με στόχο ένα μέλλον πιο ασφαλές και πιο ουσιαστικό τόσο για τα ίδια όσο και για τη χώρα μας.»
Κλείνοντας ο κ. Χάρης Δασκαλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του BCA College δήλωσε: «Η κοινωνία μας αποδεικνύει ότι, παρά τα προβλήματά της, συνεχίζει να καλλιεργεί τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της φροντίδας για τα νέα μέλη της, ειδικά για εκείνα που αντιμετώπισαν περισσότερες δυσκολίες στο ξεκίνημα της ζωής τους.
Καλωσορίζουμε τη νέα μας φοιτήτρια στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του BCA και δεσμευόμαστε να της δώσουμε τα εφόδια εκείνα που θα την καταστήσουν ανεξάρτητη, αυτόνομη και επιτυχημένη.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης