Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η τέλεια καταιγίδα για τις «αρκούδες» του Nasdaq - Συνωστισμός από short sellers

tags :
Nomura: Η τέλεια καταιγίδα για τις «αρκούδες» του Nasdaq - Συνωστισμός από short sellers
Συνωστισμό από «short sellers» διαπιστώνει η Νomura
Συνωστισμό από «short sellers» στον σύνθετο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq της Wall Street διαπιστώνει o ιαπωνικός επενδυτικός οίκος Νomura.
Παρά την πρόσφατη άνοδο του δείκτη την περασμένη εβδομάδα, μετά τη μεγάλη διόρθωση του Σεπτεμβρίου, οι θεσμικοί επενδυτές παρέμειναν δύσπιστοι απέναντι στην αγορά.
Αυτό δείχνει η έξαρση των αρνητικών στοιχημάτων στον Nasdaq – ο αριθμός των non-commercial spec shorts στον Nasdaq 100 mini, σύμφωνα με τη CFTC Commitment of Traders report, ήταν σε επίπεδα ρεκόρ προ δύο εβδομάδων, ωστόσο τα αρνητικά στοιχήματα... επέμειναν.
Image

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι bearish θέσεις στα future του Nasdaq που έδωσαν οδυνηρή ώθηση στον δείκτη, βραχυπρόθεσμα.
Σύμφωνα με τη Nomura, οι αγοραστικές ροές καθοδηγούνται από τη μεταβλητότητα που παρουσιάζουν μεμονωμένες μετοχές.
«Διαπιστώνεται μαζική μεταστροφή σε ό,τι αφορά τα call options, καθώς επίκειται ολοκαύτωμα την Παρασκευή λόγω της λήξης futures σε μετοχές τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης (AMZN, ADBE, NFLX).
Αυτά διαπραγματεύτηκαν τον Αύγουστο, αναγκάζοντας αυτούς που τα έχουν αγοράσει να τα αντισταθμίσουν, για να αποκλείσουν τη χασούρα».

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια ανάλογη κατάσταση με αυτή που είχε δημιουργηθεί στα τέλη Αυγούστου, όταν η Softbank αγόρασε εκατομμύρια call spreads προκαλώντας έναν μίνι Αρμαγεδδώνα στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών.
Το τρέχον περιβάλλον χαμηλής ρευστότητας θέτει τα θεμέλια για τις τοποθετήσεις των traders, οι οποίοι μπορούν να επιδεινώσουν περαιτέρω τις τάσεις της αγοράς και τη δυναμική της μεταβλητότητας (π.χ. οι τιμές / μεταβλητότητα έως και αύξηση των τιμών / μεταβλητότητα).
«Ως εκ τούτου, οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν στενά τις μεγάλες ανισορροπίες gamma, ενόψει των πιθανών επιπτώσεων μακροοικονομικών γεγονότων - κυρίως σε επιλογές στον S&P 500» αναφέρει η Nomura.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης