Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 215.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Έξαρση κρουσμάτων στις περισσότερες Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 215.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Έξαρση κρουσμάτων στις περισσότερες Πολιτείες
Τουλάχιστον 31 Πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση κρουσμάτων
Τους 215.000 ξεπέρασαν οι νεκροί στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, αν και υπάρχουν προβλέψεις για άλλους 181.000 θανάτους έως τον Φεβρουάριο.
Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 31 Πολιτείες αναφέρουν αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, ενώ 9 Πολιτείες (Αρκάνσας, Μιζούρι, Μοντάνα, Κάνσας, Νεμπράσκα, Βόρεια Ντακότα,, Οκλαχόμα, Ουισκόνσιν, Ουαιόμινγκ) ανακοίνωσαν ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία την περασμένη Κυριακή.
Συνολικά, η Καλιφόρνια έχει επιβεβαιώσει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από κάθε άλλη πολιτεία (857.563), ενώ ακολουθούν το Τέξας (820.921) και η Φλόριντα (736.024).
Η Νέα Υόρκη, πολιτεία που αρχικά αποτελούσε το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχει καταγράψει πάνω από 470.000 κρούσματα
Άλλες πολιτείες με πάνω από 210.000 μολύνσεις είναι η Τζόρτζια, το Ιλινόι, η Βόρεια Καρολίνα, η Αριζόνα, το Τενεσί και το Νιου Τζέρζι.
Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci εξέφρασε την ελπίδα τα στοιχεία αυτά και οι προβλέψεις για χιλιάδες νέους νεκρούς τους επόμενους μήνες, να επαναφέρει τους Αμερικάνους στην πραγματικότητα.
«Ελπίζω αυτοί οι αριθμοί να συγκλονίσουν τους Αμερικάνους και να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό να συμβεί, γιατί κινείται προς μια πορεία να γίνεται ολοένα και χειρότερο.
Και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί καθώς μπαίνουμε στους πιο κρύους μήνες» είπε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης