Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Βάζει τέλος στην μισθολογική ανισότητα μεταξύ των φύλων με νέο διάταγμα

Ισπανία: Βάζει τέλος στην μισθολογική ανισότητα μεταξύ των φύλων με νέο διάταγμα
«Καμπανάκι» για τις εταιρείες οι οποίες θα πληρώνουν πρόστιμα μέχρι 187.000 ευρώ αν δεν αποκαλύπτουν τα μισθολογικά στοιχεία εργαζομένων
Εγκρίθηκε από την ισπανική κυβέρνηση ένα νέο διάταγμα, το οποίο απαγορεύει τη μισθολογική ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.
Τις δηλώσεις έκανε τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, στις 13 Οκτωβρίου 2020 σύμφωνα με το Associated Press.
Εφεξής οι νέες ρυθμίσεις θα υποχρεώνουν τις εταιρείες να κρατούν αρχεία των μισθών για εργαζόμενους και των δύο φύλων και να τα αποκαλύπτουν.
"Από σήμερα ένας άνδρας και μια γυναίκα δεν θα μπορούν πλέον να αμείβονται διαφορετικά", είπε η Υπουργός μετά την εβδομαδιαία συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου.
Η υπουργός Εργασίας Yolanda Díaz χαρακτήρισε τους νέους κανονισμούς «ιστορικούς».
Οι υπουργοί στην ισπανική κυβέρνηση συνασπισμού εξέδωσαν τα δύο διατάγματα που περιγράφουν λεπτομερώς τον νόμο για την ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας που εγκρίθηκε νωρίτερα αυτό το έτος (2020).
Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόστιμο 187.000 ευρώ (220.000 $) εάν δεν αποκαλύψουν το σύστημα που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό βασικών μισθών και άλλων παροχών για τους υπαλλήλους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης