Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Δραματική επιβράδυνση στη βρετανική οικονομία το δ’ τρίμηνο 2020

Deutsche Bank: Δραματική επιβράδυνση στη βρετανική οικονομία το δ’ τρίμηνο 2020
Δραματική οικονομική επιβράδυνση στη Βρετανία αναμένει η Deutsche Bank
«Δραματική επιβράδυνση» της οικονομικής ανάκαμψης για τη Μεγάλη Βρετανία, αναμένει το δ’ τρίμηνο του 2020 η Deutsche Bank, ελέω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και επερχόμενων αυστηρότερων μέτρων περιορισμού.
Το σχόλιο έρχεται στον απόηχο των στοιχείων για αύξηση της ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, 4,5% τον Αύγουστο από 4,1% ένα μήνα πριν.
Ο οικονομολόγος της Deutsche Bank, Sanjay Raja, αναμένει η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου να αναπτυυχθεί κατά 16% -σε τριμηνιαία σύγκριση- το γ’ τρίμηνο 2020, προτού επιβραδυνθεί σε μόλις 2% το δ’ τρίμηνο.
«Καθώς η εμπιστοσύνη εξασθενεί και αυξάνεται η αβεβαιότητα, αναμένουμε από τις εταιρείες να συνεχίσουν να επενδύουν λιγότερα και να προσλαμβάνουν λιγότερο.
Αναμένουμε επίσης από τα νοικοκυριά να ανησυχούν περισσότερο για τις ευρύτερες οικονομικές προοπτικές, ιδίως για τα προσωπικά τους οικονομικά, καθώς αυξάνεται η ανασφάλεια εργασίας, οι περικοπές και το πάγωμα αμοιβών αυξάνονται, και η δημοσιονομική στήριξη μειώνεται σταδιακά. (…)
Η πιθανότητα περαιτέρω περικοπών θέσεων εργασίας παραμένει υψηλή».
Παράλληλα, ο οικονομολόγος επισημαίνεται και ένα άλλο ανησυχητικό δείγμα στα σημερινά στοιχεία για την ανεργία, ότι οι συνολικές ώρες εργασίας μειώθηκαν ακόμη κατά 15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης