Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Τέλος οι πλαστικές σακούλες, καλαμάκια και μαχαιροπήρουνα

Καναδάς: Τέλος οι πλαστικές σακούλες, καλαμάκια και μαχαιροπήρουνα
Ο Καναδάς απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες, τα καλαμάκια και τα μαχαιροπήρουνα
Ο Καναδάς εφαρμόζει σχέδιο για την προστασία της άγριας φύσης και των υδάτων, το οποίο θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Το πλαστικό μολύνει τα ποτάμια, τις λίμνες και τους ωκεανούς μας, βλάπτει την άγρια ζωή και παράγει μικροπλαστικά στο νερό που χρησιμοποιούμε και πίνουμε.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καναδική κυβέρνηση υπόσχεται να απαγορεύσει τα πλαστικά μίας χρήσης το 2021.
Κάθε χρόνο, οι Καναδοί πετούν 3 εκατομμύρια τόνους πλαστικών απορριμμάτων, μόνο το 9% των οποίων ανακυκλώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πλαστικών καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής και περίπου 29.000 τόνοι βγαίνουν στο φυσικό περιβάλλον μας.
Στις 7 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Καναδά, Jonathan Wilkinson, ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα στο σχέδιο της κυβέρνησης για επίτευξη μηδενικών πλαστικών απορριμμάτων έως το 2030.
Το σχέδιο, λέει, θα προστατεύσει την άγρια φύση και τα νερά, θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.
Ένα βασικό μέρος της ανακοίνωσης είναι η απαγόρευση των επιβλαβών πλαστικών ειδών μίας χρήσης, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι συχνά δεν ανακυκλώνονται.
Με βάση αυτά τα κριτήρια, τα έξι είδη που η κυβέρνηση προτείνει να απαγορευτούν είναι οι πλαστικές σακούλες, τα καλαμάκια, τα πλαστικά αναδευτήρια για τον καφέ, οι πλαστικοί δακτύλιοι που ενώνουν τις εξάδες αναψυκτικών, τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα και τα είδη από σκληρά προς ανακύκλωση πλαστικά.
Αυτό το σχέδιο προτείνει επίσης βελτιώσεις για την ανάκτηση και την ανακύκλωση πλαστικών, ώστε να παραμένουν στο πεδίο της οικονομίας, αλλά έξω από το φυσικό περιβάλλον.
Η καναδική κυβέρνηση προτείνει επίσης τη θέσπιση υποχρεωτικής χρήσης ανακυκλωμένων υλικών σε προϊόντα και συσκευασίες.
Αυτό θα οδηγήσει τις επενδύσεις στην υποδομή ανακύκλωσης και θα προωθήσει την καινοτομία στην τεχνολογία και το σχεδιασμό προϊόντων για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των πλαστικών υλικών, σύμφωνα με το Good News Network.
Μαζί, όλες οι ομοσπονδιακές και επαρχιακές κυβερνήσεις συμφώνησαν στη Στρατηγική του Καναδά για τα μηδενικά πλαστικά απόβλητα, η οποία θέτει ένα όραμα για μια κυκλική οικονομία για τα πλαστικά, καθώς και ένα σχέδιο δράσης δύο φάσεων που εφαρμόζεται ήδη, δίνοντας μία αίσθηση ελπίδας για το περιβαλλοντικό μέλλον του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης