Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Hartford Fund: Τρεις απλοί κανόνες για επενδυτικά χαρτοφυλάκια και υψηλές αποδόσεις

Hartford Fund: Τρεις απλοί κανόνες για επενδυτικά χαρτοφυλάκια και υψηλές αποδόσεις
Παρά τις αντιξοότητες, οι επενδυτές πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, αναφέρουν οι αναλυτές του Hartford Fund
Τρεις απλούς κανόνες για επενδυτικά χαρτοφυλάκια και υψηλές αποδόσεις παρουσιάζει η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Hartford Fund.
Υπό τη δαμόκλειο σπάθη των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, αλλά και με την πανδημία να απειλεί την παγκόσμια κοινότητα, οι επενδυτές αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ένα από τα πλέον άγρια και ευμετάβλητα χρηματοπιστωτικά τοπία.
Ακόμη και οι πιο έμπειροι βρέθηκαν να αναζητούν απαντήσεις και σαφή κατεύθυνση.
Παρά τις αντιξοότητες, πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, δημιουργώντας ένα ανθεκτικό χαρτοφυλάκιο που θα αντέχει σε περιόδους αβεβαιότητας.
Το κλειδί είναι στις ακόλουθες τρεις στρατηγικές:

1. Καθιερώστε, ελέγξτε και επιβεβαιώστε τους μακροπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους:
Ο σχεδιασμός ενός χαρτοφυλακίου σύμφωνα με συγκεκριμένους στόχους είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε ταραχώδεις περιόδους.
Επειδή η αγορά είναι ασταθής τότε, επιτρέπει βραχυπρόθεσμες αποδόσεις, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μη βέλτιστα αποτελέσματα.
Αξιοποιήστε έναν σύμβουλο του οποίου ο πρωταρχικός επενδυτικός στόχος είναι η δημιουργία εσόδων.
Η στρατηγική του θα περιλαμβάνει τη συλλογή περιουσιακών στοιχείων που παράγουν απόδοση (τόσο μετοχές όσο και ομόλογα).
Εάν οι αγορές μετοχών πρόκειται (προσωρινά) να παράγουν υπερμεγέθεις αποδόσεις, ένα χαρτοφυλάκιο προσανατολισμένο στο εισόδημα πιθανότατα θα έχει χαμηλότερη απόδοση.
Σύμφωνα με τους παραδοσιακούς τρόπους δημιουργίας χαρτοφυλακίου, σε αυτή την περίπτωση ο επενδυτικός σύμβουλος θα πρέπει να εξετάσει το επενδυτικό μείγμα των περιουσιακών στοιχείων του χαρτοφυλακίου.
Ωστόσο, εάν το χαρτοφυλάκιο αξιολογηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε εντολέα, τότε τα αποτελέσματα μπορούν και πρέπει να κριθούν με βάση την επιτυχία ή την αποτυχία επίτευξης του συμφωνηθέντος αποτελέσματος.
Ο επενδυτής θα πρέπει να διερωτάται αν το χαρτοφυλάκιό του είχε χαμηλότερη απόδοση από τον S&P 500 ή αν δημιούργησε το εισόδημα που χρειάζεται;
Η δημιουργία και η αξιολόγηση χαρτοφυλακίων σε σχέση με συγκεκριμένους στόχους και αποτελέσματα ενισχύουν την ανθεκτικότητα του χαρτοφυλακίου και περιορίζουν την αγωνία για βραχυπρόθεσμες αποδόσεις.
2. Πρέπει να γνωρίζετε τις προμήθειες και το εκάστοτε φορολογικό καθεστώς:
Εάν συμφωνήσουμε ότι οι αγορές αντιμετωπίζουν περιόδους αβεβαιότητας, τότε η πιθανότητα να μην υπάρξουν οι επιδιωκόμενες αποδόσεις είναι υψηλή.
Αυτή η πιθανότητα παρουσιάζει προκλήσεις τόσο για τους αποταμιευτές όσο και για τους καταναλωτές.
Η επίγνωση του κόστους που σχετίζεται με τη διαχείριση χαρτοφυλακίου δεν σημαίνει επένδυση σε φθηνότερα προϊόντα.
Αντίθετα, ενθαρρύνει τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, τους επαγγελματίες και, γενικά, τους επενδυτές να γνωρίζουν όλες τις αμοιβές που συνδέονται με ένα επενδυτικό σχέδιο, να αποφασίσουν εάν οι αμοιβές είναι εύλογες δεδομένων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και να αναλάβουν δράση.
Αποσυνδέστε το κόστος από τις προσδοκίες.
Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις μετά τη φορολογία για ορισμένα επενδυτικά προϊόντα.
Οι φόροι αποτελούν συχνά εμπόδιο στην επίτευξη μακροπρόθεσμων χρηματοοικονομικών στόχων, οπότε είναι ύψιστης σημασίας.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε έναν προϋπολογισμό αμοιβών.
Εξετάστε τις επιλογές χαμηλότερου κόστους.
Επιπλέον, τα στρατηγικά / έξυπνα beta ETF προσφέρουν εξαιρετικές αποδόσεις.
3. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι αποφάσεις έχουν λογική:
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένων των επερχόμενων προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.
Η Hartford Funds διενήργησε πρόσφατα μια έρευνα που έθεσε στους επενδυτές πολλές ερωτήσεις που σχετίζονται με την πολιτική και τις επενδύσεις. Τα αποτελέσματα ήταν διαφωτιστικά:
• Το 45% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να κάνει αλλαγές χαρτοφυλακίου πριν από τις εκλογές.
• Το 47% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι μια νίκη του Trump θα ήταν καλύτερη για τα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ το 37% πίστευαν ότι οι επενδύσεις τους θα ωφεληθούν από τη νίκη του Joe Biden.
• Το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια ενοποιημένη κυβέρνηση (πρόεδρος, Βουλή και Γερουσία όλων των ίδιων κομμάτων) είναι η καλύτερη για τα οικονομικά τους.
• Το 62% των ερωτηθέντων σκοπεύουν να κάνουν αλλαγές τους επόμενους 12 μήνες μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση εκεί έξω, η οποία αν ληφθεί υπόψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη βέλτιστες αποφάσεις χαρτοφυλακίου.

Σκεφτείτε τι δείχνει η έρευνα:

• Από το 1993 έως το 2019, η μέση πραγματική απόδοση (προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό) για τον S&P 500 κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Δημοκρατικών προέδρων ήταν 10,2%, ενώ κυμάνθηκε στο 6,9% με κυβέρνηση Ρεπουμπλικανών.
• Από το 1937, ο S&P 500 έχει κατά μέσο όρο απόδοση 14,6% σε ετήσια βάση όταν οι εκλογές καταλήγουν σε διαιρεμένη κυβέρνηση, έναντι 13% όταν οι εκλογές αναδεικνύουν μια ενιαία κυβέρνηση.
Αυτή είναι η συσχέτιση του χρηματιστηρίου με τα κυβερνητικά σχήματα.
Η δημιουργία ενός ανθεκτικού χαρτοφυλακίου δεν θα πρέπει να βασίζεται σε προκαταλήψεις.
Σε κάθε περίπτωση, οι περίοδοι αβεβαιότητας είναι οι βέλτιστοι χρόνοι για την καλύτερη κατανόηση των επενδύσεών σας και την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου σας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης