Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Με ατζέντα την Ανατολική Μεσόγειο η συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου με τον βοηθό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Cooper

Με ατζέντα την Ανατολική Μεσόγειο η συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου με τον βοηθό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Cooper
Στο επίκεντρο βρέθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δέχθηκε, σήμερα Τετάρτη (14/10) στο γραφείο του τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές και στρατιωτικές υποθέσεις Clarke Cooper.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο κ. Cooper συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt και Αμερικανούς αξιωματούχους.
Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ενώ συζητήθηκαν θέματα διμερούς και διασυμμαχικού ενδιαφέροντος με έμφαση στην περαιτέρω εμβάθυνση της ήδη ισχυρής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.
Eπίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν και οι εξελίξεις στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.
Επιπλέον, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η διαμορφούμενη κατάσταση στα Βαλκάνια, οι προσπάθειες που λαμβάνουν χώρα για την εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης, καθώς και ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας σε αυτές, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης