Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ενιαίο τεστ Covid για αφίξεις στο Ην. Βασίλειο για τη μείωση της καραντίνας

tags :
Ενιαίο τεστ Covid για αφίξεις στο Ην. Βασίλειο για τη μείωση της καραντίνας
Το Ηνωμένο Βασίλειο βάζει τέλος στην υποχρεωτική περίοδο καραντίνας
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισαγάγει ενιαίο τεστ Covid για αφίξεις βάζοντας τέλος στην υποχρεωτική περίοδο καραντίνας για όσους εισέρχονται στη χώρα από προορισμούς υψηλού κινδύνου, αποκάλυψε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σέπς.
Μιλώντας στο ABTA Travel Convention, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, ο Γκραντ Σέπς επιβεβαίωσε ότι το τεστ θα πληρώνεται από τον ταξιδιώτη. Οι δοκιμές κοστίζουν περίπου 135 λίρες έως 175 λίρες.
Σύμφωνα με την πρόταση δοκιμής και απελευθέρωσης της κυβέρνησης, οι ταξιδιώτες από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στον κυβερνητικό ταξιδιωτικό διάδρομο δεν θα υποβληθούν σε τεστ όταν προσγειώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αντίθετα θα πρέπει να μπουν καραντίνα για δύο εβδομάδες. Αλλά θα έχουν την επιλογή κυκλοφορίας -εάν δοκιμάσουν αρνητικά- πιθανώς στο τέλος των επτά ημερών.
Εάν το τεστ είναι θετικό, θα πρέπει να καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες.
Ενώ η πρόταση για ένα τεστ μετά από επτά μέρες σε απομόνωση για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες υψηλού κινδύνου θα μειώσει στο ήμισυ την υπάρχουσα περίοδο καραντίνας, δεν ικανοποιεί τον ταξιδιωτικό κλάδο.
Ορισμένοι πιέζουν την κυβέρνηση να εισαγάγει ένα σύστημα δοκιμών δύο τύπων. Με το πρώτο κατά την άφιξη και το δεύτερο μετά από μόλις πέντε ημέρες σε καραντίνα.
Ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται επίσης σε δοκιμές πριν από την αναχώρηση, τις οποίες χαρακτήρισε ως «trail blazer». Και πρόσθεσε πως “εξετάζουμε όλες τις επιλογές”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης